S og SF stemmer imod pointsystem

Socialdemokraterne og SF vil stemme imod regeringen og DFs pointsystem og vil fremlægge deres egen pointmodel.

Partilederne Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal (SF) vil i fællesskab præsentere et andet og enklere pointsystem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Regeringen og Dansk Folkeparti får ikke oppositionens opbakning til deres nye pointsystem.

Ifølge Ritzaus oplysninger afviser de to partier at stemme for pointsystemet. Partilederne Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal (SF) vil i stedet for i fællesskab præsentere et andet og enklere pointsystem. Du kan se detaljerne i pointsystemet her.

LÆS OGSÅ: Udlændingeaftale på plads

Opfattelsen er, ifølge Ritzaus oplysninger, at regeringens model ikke vil bidrage til integrationen.

De to partier har været ramt af intern uro og kritik fra egne rækker i forbindelse med deres principielle accept af et pointsystem.

DIN MENING: Er pointsystemet skruet rigtigt sammen?

I SF har en større gruppe lokalformænd sagt fra til et pointsystemet i forbindelse med familiesammenføring. Og i partiets folketingsgruppe har Özlem Cekic og Kamal Qureshi også taget klar afstand.

På et krisemøde i sidste uge fik Søvndal dog opbakning til at se "positivt" på at supplere de gældende familiesammenføringsregler - herunder 24-års-reglen - med et pointsystem.

Også i Socialdemokratiets bagland har der lydt kritiske røster, og blandt andet har tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen kritiseret tanken om et pointsystem.

/ritzau/