S og DF i slagsmål om lønaftale

Det nye venskab mellem S og DF er sat på en hård prøve. Partierne er røget i åbent slagsmål om hvem, der har skylden for det udeblevne lønløft til lavtlønnede.

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er rygende uenige om, hvem der har ansvaret for, at de lavtlønnede offentligt ansatte ikke får det lønløft, som partierne havde stillet dem i udsigt under valgkampen. I stedet må de nu må nøjes med en fremrykket lønregulering.

Flere kredsformænd fra S og DF kritiserer, at deres partier accepterede aftalen. Begge partiformænd melder hus forbi. Ifølge Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt ville Dansk Folkeparti ikke bruge et flertal i Folketinget uden om regeringen.

- Det har vi hele tiden ønsket, men Dansk Folkeparti gjorde det meget klart, at det ønskede man ikke, siger S-formanden.

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, afviser kritikken, og mener, at Helle Thorning-Schmidt prøver at tørre ansvaret af, fordi hun er presset af sit bagland.

- Der er ingen - hverken i Socialdemokratiet eller Dansk Folkeparti - der har været indstillet på at tage det i salen. Overhovedet ikke. Tværtimod har der været en klar forståelse om, at det gjorde man ikke, siger Pia Kjærsgaard.

/ritzau/