S og DF glæder sig over Løkkes droppede pensionsplaner

Godt at regeringen er kommet ind i virkeligheden, siger S-ordfører om, at Løkke dropper at hæve pensionsalder.

-Arkiv- SE RITZAU Thulesen Dahl klar til nyt opgør om topskatten - - - - -Arkiv- SE RITZAU Thulesen vil have flere penge til sygehuse - - RB plus. Arkivfoto:Den radikale loppe gør ad de stores flirt.De Radikale skoser den tidligere regeringspartner Socialdemokratiet for at nærme sig DF for meget. Men De Radikale har ikke fordums politiske styrke. Arkivfoto: Møde i Udenrigspolitisk Nævn med statsminister Lars Løkke Rasmussen, hvor han vil fortælle om det uformelle møde i Det Europæiske Råd samt om EU27 topmødet på Malta den 3. februar. Kristian Thulesen Dahl ankommer til mødet.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Modstanderne af en højere pensionsalder kan søndag aften glæde sig over, at regeringen opgiver et ellers opstillet mål om at hæve pensionsalderen yderligere.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, kalder det for glædeligt, at statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) søndag siger, at han ikke kommer til at hæve pensionsalderen yderligere.

- Pensionsalderen er allerede høj, og mange grupper kæmper med nedslidning. Så det er godt, at regeringen er kommet ind i virkeligheden, siger Wammen.

Han forklarer, at han ser manglen på kvalificeret arbejdskraft som den største vækstdræber.

- Så lad os få gang i vækstforhandlinger med fokus på, hvordan vi kan hjælpe danske virksomheder med at skabe flere gode job og sikre, at lønmodtagerne kan få den efteruddannelse, der er brug for, siger Nicolai Wammen.

Allerede i februar i år gjorde S-formand Mette Frederiksen og DF-formand Kristian Thulesen Dahl det klart, at de ikke støtter tanken om at hæve pensionsalderen yderligere.

Kristian Thulesen Dahl er også "overordentligt godt tilfreds" med Løkkes udmelding.

- Vi synes, vi skal koncentrere os om, hvordan seniorer bliver efterspurgt på arbejdsmarkedet, siger Kristian Thulesen Dahl til TV2.

VLAK-regeringens mål, som nu er droppet, var at hæve befolkningens pensionsalder med et halvt år fra 67 år til 67,5 år.

Enhedslisten kalder nyheden om Løkkes tilbagetog for "en god nyhed". Men partiets arbejdsmarkedsordfører, Finn Sørensen, langer også ud efter DF og S, der har holdt fast i modstanden mod en højere pensionsalder.

- Det hænger simpelt hen ikke sammen, at S og DF kritiserer Lars Løkkes planer, men fastholder deres støtte til forliget om løbende forhøjelser af pensionsalderen.

- Hvis de virkelig mener noget med deres kritik, så må de opsige det forlig, og gå til valg på en retfærdig pensionsalder, som tilgodeser de mange, der kom på arbejdsmarkedet i en tidlig alder, siger ordføreren i en mail til Ritzau.

/ritzau/