S og DF: Bandefolk skal skærmes helt fra skytteforeninger

Politiet oplyser til Berlingske, at man er bekendt med, at bandefolk og rockere har brugt skytteforeninger.

RB PLUS, 09-08-2017, kl. 09.15 Papes bandeforbud støttes af jurister Justitsministeren ønsker et forbud mod Loyal to Familia. Hans forgængere har forsøgt det samme mod andre bander. Det er værd at prøve igen, siger eksperter. Rigspolitichef: Jeg har ikke lagt skjul på at vi er pressetPolitiet er under et historisk stort pres, og det har vi været åbne omkring, siger rigspolitichefen.Se RB kl.11.19 d. 08.08. 2017 Arkivfoto: ARKIVFOTO 2013 af bandegrupperingen LTF / Loyal To Familia- - Se RB KRIMINAL 08.58. Dansk bande vil være en del af Sveriges bandemiljøSvensk politi bekræfter, at Loyal to Familia forsøger at etablere sig i Malmø og Helsingborg.. (Foto: Scanpix/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

København. Bandemedlemmer og rockere udnytter et smuthul i lovgivningen til at træne deres skydefærdigheder.

Det hul skal nu lukkes, lyder det fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Ifølge Berlingske har Rigspolitiet oplevet, at flere og flere kriminelle helt legalt opsøger skytteforeninger for at træne skydeevnerne.

Reglerne på området bliver ændret i forbindelse med den nye bandepakke 1. juli. Men ifølge de to partier er der stadig et smuthul, som kan misbruges.

I bandepakken er det blevet besluttet, at man kan skyde i alt fem gange i den enkelte forening uden en såkaldt godkendelse fra politiet. Herefter kan man søge videre til den næste forening og starte igen.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at skytteforeningerne bliver udnyttet. Vi har gjort lidt i bandepakken, men der er noget, der tyder på, at det alligevel ikke er nok, siger retsordfører Morten Bødskov fra Socialdemokratiet.

- Derfor synes jeg, at vi skal gå videre og give alle, der står i politiets banderegister, karantæne fra at møde op i en skytteforening.

Kollegaen Peter Kofod Poulsen fra Dansk Folkeparti stemmer i og kalder det for "uholdbart".

- Der er et hul her, og det skal lukkes. Det er et glimrende forslag, for det kan ikke passe, at de her dybt kriminelle mennesker på helt legal vis kan få skydetræning. Det skal vi have bremset, siger retsordføreren.

Resultatet af rockerne og bandefolkenes træning er, at skudepisoder på gader kan blive endnu farligere, vurderer Nationalt Efterforskningscenter under Rigspolitiet til Berlingske.

Andre dele af bandepakken trådte allerede i kraft 1. januar 2018, så dele af Rigspolitiets målinger stammer fra, før dele af bandepakken blev effektueret.

De dele omfatter skytteforeningernes regler for udlevering og tilbagelevering af våben og om tilstrækkeligt opsyn med personer, der har våben til disposition.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er opmærksom på problematikken.

- Vi har netop indført krav om id og registrering og frataget privatpersoner muligheden for at afholde events i skydeklubberne, så vi ikke ser bandemedlemmer benytte skydeklubber, siger Pape i en skriftlig kommentar.

Pape tilføjer, at der er kommet begrænsninger på de våben, der kan skydes med. Og at klubberne kan kræve en ren straffeattest, før en person kan skyde i klubben.

Desuden kan politiet fremover også komme i klubberne uden retskendelse.

/ritzau/