S: Øget kontrol skyld i flere sager om menneskesmugling

Antallet af sager om menneskesmugling er mangedoblet, og det hænger ifølge Socialdemokraterne sammen med, at Danmark har intensiveret indsatsen mod smuglerne og arbejder tæt sammen med vores europæiske naboer.

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark er blevet et eftertragtet land for menneskesmuglere.

Antallet af sager om menneskesmugling er steget drastisk, skriver Politiken. I 2013 var der fire sager, mens der i år indtil videre er registreret 61 sager.

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen (S) mener, at det stigende antal sager skal ses på baggrund af en større indsats for at få ram på menneskesmuglerne.

»Det stigende antal menneskesmuglere er netop resultatet af, at vi har haft stort fokus på det her og derfor pågriber langt flere end tidligere,« siger Trine Bramsen til Berlingske Nyhedsbureau.

De borgerlige partier mener ifølge Politiken, at regeringen har gjort Danmark attraktivt for asylansøgere ved at hæve visse ydelser og lade asylansøgere bo og arbejde uden for asylcentrene.

Men det argument køber Trine Bramsen ikke.

»Grunden til, at man tager så mange, er netop fordi, vi har sat ind over for menneskesmuglere, og fordi vi samarbejder på tværs af de europæiske lande. Derfor er det også lidt absurd, at Dansk Folkeparti står og kritiserer os, når de ikke selv ønsker, at vi skal udvide det europæiske politisamarbejde,« siger Trine Bramsen.

Hun henviser til, at politisamarbejdet i Europol fremover bliver et overstatsligt samarbejde, og derfor har regeringen, Venstre, Konservative og SF givet hinanden håndtryk på, at vi skal have en folkeafstemning om det danske retsforbehold senest i første kvartal af 2016.

»Det her problem med menneskesmuglere er et lige så stort problem i landene omkring os, og man kan næppe beskylde den danske udlændingepolitik for at føre til menneskesmugling i Tyskland,« siger Trine Bramsen.