S-næstformand: DF vil have alle sorte ud af landet

»Det er simpelthen et parti, som synes, at sorte mennesker skal ud af landet, og ikke er lige så meget værd som os,« lyder det fra S-ledelsen. Pia K kræver undskyldning fra Helle Thorning.

Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mogens Glistrups død får nu et politisk efterspil, som ganske givet vil have moret den gamle provokatør.

S-toppen tager i den grad bladet for munden og beskylder DF for at ringeagte alle sorte: De er mindre kloge og skal ud ad landet.

»Det er simpelthen et parti, som synes, at sorte mennesker skal ud af landet, og ikke er lige så meget værd som os,« siger S-næstformand Nick Hækkerup om DF.

»Helt grotesk urimelig anklage,« lyder det fra Pia Kjærsgaard.

»Der er ikke nogen i Dansk Folkeparti, som deler folk op i hudfarve. Det er en pinlig udtalelse, og jeg er ganske overbevist om, at det socialdemokratiske vælgerhav vil mere end undres,« siger Pia Kjærsgaard.

Hun kræver nu, at S-formand Helle Thorning-Schmidt øjeblikkeligt tager afstand fra Hækkerups udtalelse.

»Helle Thorning skylder et svar. Hun kan ikke bare gå og gemme sig. Og så er jeg flintrende ligeglad med, om hun er på ferie, eller hvor hun befinder sig,« siger Pia Kjærsgaard.

Glistrups arv
Hækkerups beskrivelse kommer efter, at tidligere S-formand Svend Auken i sit tilbageblik på Glistrup fik sagt, at »arven efter ham er blevet Pia Kjærsgaards had til muslimer og udlændinge«.

Og den melding er Nick Hækkerup ret enig i. Han siger, at Auken »ikke har ramt helt ved siden af skiven«:¨'

»Når DF-gruppeformand Kristian Thulesen Dahl selv siger, at DF er et antimuslimsk parti, så har de jo selv løftet bevisbyrden,« siger Nick Hækkerup og tilføjer:

»I DFs bagland prøver man ikke at skjule sig under en politisk korrekthed, som ledelsen i DF kører.«

Mange opgør
Dermed føjer han endnu et kapitel til de utallige opgør mellem de to partier. Nyrup indledte i sin sidste tid som statsminister at konstatere om DF: »Stuerene, det bliver I aldrig.«

Forholdet mellem S og DF har ellers været forholdsvis godt efter Helle Thorning blev formand for S.

Der har været langt mellem de hårde skænderier, og før jul drøftede Kjærsgaard og Thorning ligefrem fællesstrategi for at skaffe offentlige ansatte højere løn.