S: Miljøminister er landbrugets marionetdukke

Miljøminister skal svare på, om hun er er danskernes minister eller Bæredygtigt Landbrugs marionetdukke.

ARKIVFOTO 2016 af Eva Kjer Hansen. Der bliver langet kraftigt ud efter miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), som beskyldes for at være marionetdukke for interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Der bliver langet kraftigt ud efter miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), som beskyldes for at være marionetdukke for interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

Det er oppositionspartierne SF og Socialdemokraterne, som kritiserer, at Miljø- og Fødevareministeriet ifølge dagbladet BT har kopieret store dele af et udkast fra Bæredygtigt Landbrug.

Store dele af ministeriets kommissorium for en ny arbejdsgruppe, som blev offentliggjort 20. november, er kopieret fra et udkast fra interesseorganisationen, der er sendt 19. oktober.

»Det er en meget, meget alvorlig sag. Derfor indkalder jeg nu miljø- og fødevareministeren i samråd. For det centrale spørgsmål er, om Eva Kjer Hansen er danskernes minister eller Bæredygtigt Landbrugs marionetdukke,« siger Simon Kollerup, Socialdemokraternes fødevareordfører.

Han fortsætter:

»Noget kunne desværre tyde på det sidste.«

Arbejdsgruppen skal se på nye retningslinjer for kommunernes vedligeholdelse af mange tusinde kilometer vandløb rundt om i landet.

Ifølge BT vil Bæredygtigt Landbrug have kommunerne til at følge nye og for landbruget langt mere gunstige retningslinjer, når de renser vandløbene.

SF's miljøordfører Lisbeth Bech Poulsen kræver ligeledes en forklaring på, hvorfor regeringen "spiller hasard med 30 års kamp for vores natur".

»Det er fuldstændig uhørt, at en såkaldt miljøminister ukritisk kopierer et oplæg fra en interesseorganisation, der er kendt for sin naturfjendske politik. Bæredygtigt Landbrug giver hele landbrugserhvervet et dårligt ry, fordi man gang på gang sætter særinteresser over den brede befolknings interesser,« siger hun i en kommentar.

Eva Kjer Hansen bekræfter over for BT, at hun er "inspireret" af landbrugets lobbyister, men afviser, at det er et problem.

»Jeg tager gerne imod forslag fra borgere, virksomheder og organisationer. Hvis der er nogle rigtig gode formuleringer, har jeg intet problem med at anvende dem,« siger hun.

/ritzau/