S-lokalformænd anklager regeringen for at svigte kerneværdier

Regeringen svigter socialdemokratiske kerneværdier med sin politik, lyder kritikken fra 33 socialdemokratiske lokalformænd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er stadig godt gang i de socialdemokratiske lokalformænds kritik af regeringen og ikke mindst af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

Nu anklager 33 lokale socialdemokrater, som DR Nyheder har talt med, regeringen for at svigte de socialdemokratiske kerneværdier med sin politik om alt fra dagpenge og DONG-salg til social dumping og børnecheck.

»For eksempel på dagpengeområdet er jeg skuffet over regeringens indsats. Vi kan jo ikke have, at folk går fra hus og hjem uden at have noget at leve af. Det er uværdigt,« siger Palle Halskov (S), der er lokalformand på Stevns, til DR Nyheder og fortsætter:

»Det er en problemstilling, som regeringen burde have gjort meget mere ved.«

DR Nyheder har modtaget svar fra i alt 72 af de 250 socialdemokratiske lokalforeningsformænd, og det er 33 af de 72, der langer ud efter regeringens politik.

Lokalformanden for Høje Taastrup, Per Gravgaard Hansen (S), fastslår, at der er stor ballade i baglandet, og han peger især på salget af dele af DONG til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, der i januar førte til SFs regeringsexit, som en af årsagerne.

»Regeringen er ikke lydhør over for den kritik, der kommer. Og derfor har vi herude haft meget svært ved at skulle forsvare de forskellige ting. Det er derfor, vi taber medlemmer, fordi de ikke kan genkende den førte politik som socialdemokrater,« siger han.

13 af lokalformændene, DR Nyheder har været i kontakt med, går så vidt som at sige, at Helle Thorning-Schmidt bør gå af som partiformand inden næste folketingsvalg.

»Det går ikke med den nuværende formand. Helle har ikke vist sig som den leder, der er brug for, og hun har slet ikke formået at markere en socialdemokratisk politik,« siger Jan Wolfram Thiemann (S), der er lokalformand for Tornved/Jernløse.

Statsministeren slog dog torsdag selv fast, at hun garanterer, at hun er partiformand, når regeringen udskriver valg.

»Jeg er formand for Socialdemokraterne, og jeg er statsminister, og vi kommer til at gå til valg med mig som formand og mig som statsminister,« lød det fra Thorning over for TV 2 News efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn.

Hun afviste samtidig, at kritikken fra lokalformændene vidner om uro i det socialdemokratiske bagland.

Fredag skal Helle Thorning-Schmidt konfronteres med partiets hovedbestyrelse og kredsformænd, som hun skal mødes med i Svendborg.