S: Løkkes udflytning af statsjob er et plaster på såret

Socialdemokraterne er enige med Lars Løkke Rasmussen i, at statslige arbejdspladser skal ud i landet. Men Venstres nulvækst udhuler idéen, lyder det.

København har en uforholdsmæssig stor del af de offentlige arbejdspladser, så styrelser og institutioner skal flyttes fra hovedstaden til andre dele af landet.

Det mener både Venstre og Socialdemokraterne, men alligevel er den politiske ordfører for det sidstnævnte parti, Maja Panduro (S), langt fra begejstret, når formanden for det førstnævnte, Lars Løkke Rasmussen (V), taler om udflytning af statsjob i interview med flere regionalaviser lørdag.

Hun påpeger, at Venstres forslag om nulvækst i den offentlige sektor ifølge en beregning fra hovedorganisationen FTF vil koste 32.000 arbejdspladser, heraf to tredjedele uden for hovedstadsområdet.

»Det klinger meget hult at tale om udflytning af statslige job, når man vil fjerne offentlige arbejdspladser. Venstre vil flytte 300 job til Aalborg med Geodatastyrelsen, men Aalborg mister dobbelt så mange offentlige job på grund af nulvækst,« siger Maja Panduro, der kalder statslige arbejdspladser et plaster på såret.

»Det lyder mest som om, at Løkke prøver at lappe lidt på det bagland, som jo ikke har været så tilfreds med ham,« tilføjer hun.

Den politiske ordfører vil ikke sætte navn eller tal på statsjob, der skal flyttes ud af København, hvis Socialdemokraterne bevarer regeringsmagten.

»Vi ønsker et Danmark, der hænger sammen, så derfor vil vi gerne have flere statslige arbejdspladser i landdistrikter og yderområder. Men man skal tænke sig grundigt om, for ellers kan det blive meget dyrt,« siger Maja Panduro med henvisning til, at det kostede omkring 500.000 kroner pr. medarbejder at flytte Sikkerhedsstyrelsen fra København til Esbjerg i 2004.

»Man er nødt til at foretage en konkret vurdering, hvis man flytter en statslig institution. Det skal være økonomisk og fagligt forsvarligt,« understreger hun.