Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
København. Der er spildt måneder på at forhandle en 2025-plan, der fra start ikke har haft udsigt til at bære frugt.
Det mener Socialdemokratiet, i kølvandet på at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har opgivet at få en samlet aftale i hus og udskyder de videre forhandlinger om planen.
- Det er en total nedsmeltning for statsministeren, at han blot to måneder efter at have lanceret sin 2025-plan nu må skyde alle de vigtige spørgsmål og i stedet prøve at samle stumperne inden jul, siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen.
Han kalder det "elendigt politisk håndværk", fordi der længe ikke har været et flertal i Folketinget for regeringens plan
- Det har statsministeren nægtet at se i øjnene, så nu har man brugt et par måneder på at drikke kaffe uden at lave resultater, siger Nicolai Wammen
Lars Løkke Rasmussen (V) vil i stedet for en samlet aftale gå efter at få en hurtig aftale om finansloven for 2017, nye ejendomsvurderinger og PSO-afgiften, som EU-Kommissionen har underkendt.
Og Socialdemokratiet er parat til at sætte sig til rette ved forhandlingsbordet.
- Nu må statsministeren fortælle, hvad han forestiller sig videre i forløbet. Vi har fra starten sagt, at der er en række pligtopgaver, der skal løses. Det vil vi gerne medvirke til, siger Nicolai Wammen.
- Lige nu er det helt kaotisk, hvad statsministeren ser som den videre vej frem, men Socialdemokratiet er naturligvis i arbejdstøjet, siger han.
I blå blok bliver Lars Løkke Rasmussens beslutning modtaget anderledes positivt.
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, mener, at der nu er mulighed for at få styr på finansloven. Samme melding lyder fra Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, der kalder det en "fremragende idé".
Netop DF og LA har stået stejlt over for hinanden i løbet af forhandlingerne på grund af blandt andet topskattelettelser.
/ritzau/