S: Løkke har spildt måneder på 2025-forhandlinger

Socialdemokratiet kalder det dårligt politisk håndværk af Lars Løkke, at han ikke har skrottet 2025-plan før.

Socialdemokratiets Nicolai Wammen kalder det en nedsmeltning, at Lars Løkke Rasmussen (V) har opgivet at få en samlet aftale om 2025-planen. Arkivfoto Scanpix/Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Der er spildt måneder på at forhandle en 2025-plan, der fra start ikke har haft udsigt til at bære frugt.

Det mener Socialdemokratiet, i kølvandet på at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har opgivet at få en samlet aftale i hus og udskyder de videre forhandlinger om planen.

- Det er en total nedsmeltning for statsministeren, at han blot to måneder efter at have lanceret sin 2025-plan nu må skyde alle de vigtige spørgsmål og i stedet prøve at samle stumperne inden jul, siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen.

Han kalder det "elendigt politisk håndværk", fordi der længe ikke har været et flertal i Folketinget for regeringens plan

- Det har statsministeren nægtet at se i øjnene, så nu har man brugt et par måneder på at drikke kaffe uden at lave resultater, siger Nicolai Wammen

Lars Løkke Rasmussen (V) vil i stedet for en samlet aftale gå efter at få en hurtig aftale om finansloven for 2017, nye ejendomsvurderinger og PSO-afgiften, som EU-Kommissionen har underkendt.

Og Socialdemokratiet er parat til at sætte sig til rette ved forhandlingsbordet.

- Nu må statsministeren fortælle, hvad han forestiller sig videre i forløbet. Vi har fra starten sagt, at der er en række pligtopgaver, der skal løses. Det vil vi gerne medvirke til, siger Nicolai Wammen.

- Lige nu er det helt kaotisk, hvad statsministeren ser som den videre vej frem, men Socialdemokratiet er naturligvis i arbejdstøjet, siger han.

I blå blok bliver Lars Løkke Rasmussens beslutning modtaget anderledes positivt.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, mener, at der nu er mulighed for at få styr på finansloven. Samme melding lyder fra Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, der kalder det en "fremragende idé".

Netop DF og LA har stået stejlt over for hinanden i løbet af forhandlingerne på grund af blandt andet topskattelettelser.

/ritzau/