S: Løkke har hemmelige spareplaner

Regeringens økonomiske politik er reelt kollapset, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt, der anklager Lars Løkke for at forberede nye ubehagelige spareindgreb efter et valg.

Socialdemokratiets formand Helle Thorning-Schmidt i Folketingssalen under afslutningsdebatten på Christiansborg forrige år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Evensen

Hvis danskerne genvælger den borgerlige regering ved næste folketingsvalg, vil de blive udsat for nye spareplaner. Sådan lød advarslen fra Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt i sin afslutningstale til Folketinget.

- Hvis man tror, at Danmark bliver rigere og mere konkurrencedygtigt af at skære 3 milliarder kroner i forskning og uddannelse. Hvis man tror, at der kommer nye job, hvis vi halverer de arbejdsløses dagpengeperiode og skærer ned på deres uddannelsesmuligheder. Hvis man tror, at nulvækst virkelig vil betyde uændret serviceniveau i kommunerne. Hvis man tror, at man fremmer Danmarks indflydelse i verden ved at skære i udviklingsbistanden. Så skal man vælge dem. Men man skal samtidig regne med, at der efter valget kan komme nye og pludselige spareindgreb, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Hun beskyldte samtidig regeringen for at føre en økonomisk zig-zag kurs.

- Den ene uge er krisen meget dyb. Den næste uge lysner det. Den ene uge siger statsministeren, at der ikke skal spares en bøjet femøre i den offentlige sektor. Den næste uge skal der fyres 8.000 offentligt ansatte. Den ene uge er topskattelettelser en del af løsningen. Den næste er de en del af problemet. Regeringens økonomiske politik er en rodebutik, og regeringens økonomiske politik er reelt kollapset, lød det fra Helle Thorning-Schmidt.

Afslutningsdebatten ventes at fortsætte til sent i aften.