S: LO-udspil viser rød plan holder

Kritikken af S-SF's plan "Fair Løsning" må forstumme efter LO's forslag om at finde mindst 15 milliarder kroner, siger politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S)

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det passer ikke, at "En Fair Løsning" fra Socialdemokraternes og SF ikke hænger sammen. Kritikken modbevises, fordi LO finder mellem 15 og 25 milliarder kroner ved en række forslag og reformer på arbejdsmarkedet.

Det siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, som opfordrer kritikerne til at stikke piben ind.

- Al balladen og påstandene om, at planen ikke hænger sammen, har ikke noget på sig. Fagbevægelsen har nu illustreret, at det er muligt at finde 15 milliarder kroner - endda så rigeligt, siger han.

Henrik Sass Larsen ser ikke arbejdsgiverne som en hund i et spil kegler, hvor forløbet er aftalt på forhånd med LO.

- Hvis man kan skaffe fremgang og forbedringer på arbejdsmarkedet, er det vanskeligt at se arbejdsgiverne modsætte sig det, med mindre de er ude i et rent partipolitisk ærinde for at støtte deres venner i Venstre og De Konservative, siger han.

Socialdemokraterne har ingen særlige favoritter i LO's katalog.

- Det er gode og solide arbejdspolitiske redskaber, som jeg har stor sympati for. Så det vil vi se med milde øjne på, siger han.

Henrik Sass Larsen afviser, at S-F's salgsargument om tolv minutters ekstra arbejde er forsvundet som dug for solen i LO's udspil.

- Vi står stadig fast på, at det er dét, vi vil bede danskerne om politisk mandat til. Efter et valg har vi ikke tænkt os at komme med forslag, som man ikke vidste noget om. Derfor maler vi den hårdest tænkelige konklusion op for befolkningen. Ingen vælgere vil bebrejde os det, hvis det skulle blive mildere, siger han.

/ritzau/