S: Ligestilling handler ikke om ligebehandling

Ligestilling handler ikke om at blive behandlet helt ens, men om at blive behandlet lige godt, lyder det fra S-ligestillingsordfører, der ikke ser noget problem i en etage forbeholdt kvinder på Bella Sky Hotel.

Bella Sky Hotel i den københavnske Ørestad må ikke have en kvindeetage, mener Ligebehandlingsnævnet. Men ikke alle politikere er enige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis de flere end 700 værelser på Hotel Bella Sky i København, som kan bebos af mænd, er lige så gode som de 20 værelser på hotellets 17. etage, der er forbeholdt kvinder på den omdiskuterede kvindeetage, er der intet problem i det. Og det selv om Ligebehandlingsnævnet tirsdag har fundet, at en etage forbeholdt kvinder er i strid med lovgivningen. Ligestilling handler nemlig ikke om at blive behandlet ens, men om at blive behandlet lige godt, mener Socialdemokraternes ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff.

- Som jeg har forstået det, er det ikke sådan, at det er dyrere for mænd at bo på hotellet, eller at værelser til mænd er dårligere end værelser til kvinder, så det kan jeg ikke se noget problem i. Ligestilling handler jo ikke om at behandle folk helt ens, det handler om, at de skal behandles lige godt, så hvis der på Bella Sky er gode værelser til begge køn, kan jeg virkelig ikke se et problem i det, siger Socialdemokraternes ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff.

- Hvis alle skal behandles helt ens, så bliver det et mere kedeligt samfund at leve i. Jeg ønsker, at alle skal behandles lige godt, siger han.

Det var en mand, der havde læst om hotellets kvindeetage på nettet, der i sin tid klagede til Ligebehandlingsnævnet. Og Nævnet har nu givet ham ret i, at det er diskriminerende at have en etage, der er forbeholdt kvinder, hvor værelserne for eksempel er prydet med friske blomster, cremer og en særligt kraftig hårtørrer.

Den socialdemokratiske ligestillingsordfører mener, at der er behov for at genoverveje afgørelsen fra Ligebehandlingsnævnet, som er "skudt over målet."

Venstre: Hotellet skal følge loven

Men sådan ser man ikke på det i oppositionspartiet Venstre. Selv om sagen om kvindeetagen på Bella Sky ifølge ligestillingsordfører Fatma Øktem er en lille sag, "man trækker på smilebåndet over", er der ikke andet at gøre end at rette ind efter loven, og det opfordrer man hotellet til, siger hun.

- Selvfølgelig kan jeg ikke sige, at noget, der er ulovligt er O.K., og det er det heller ikke. I Danmark har vi en lov, der gør, at vi ikke må forskelsbehandle mænd og kvinder, og det er jeg rigtig stolt af, siger hun.

- Det kan gå hen og blive en glidebane, hvor vi ikke kan styre det, og selv om det er en uskyldig sag, så handler det om, at det er i uoverensstemmelse med loven, og det kan vi ikke være med til, siger Fatma Øktem.

På trods af at Venstre opfordrer til at afskaffe afdelingen forbeholdt for kvinder har man dog også et andet forslag:

- Jeg vil da bare opfordre ham til også at lave en afdeling, hvor der er store fladskærme og FIFA-spil, siger Fatma Øktem.

Blandt de politiske partier på Christiansborg er der ganske delte meninger om, hvorvidt det er i orden at have en etage forbeholdt kvinder - og om Ligebehandlingsnævnets afgørelse er "rigtig."

Både SF og Dansk Folkeparti mener således, at en kvindeetage virker diskriminerende over for mænd, mens både Enhedslisten og De Konservative mener, hotellet skal have deres kvindeetage i fred.

Hotellets direktør meldte da også allerede tirsdag ud, at man agter at beholde kvindeetagen.