S lader Mette Bock vente på svar om medieultimatum

Regeringen er selv ude om, at forhandlingerne om medieforlig har trukket i langdrag, lyder det fra S.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Kulturminister Mette Bock (LA) skal ikke nødvendigvis regne med at få et svar fra Socialdemokratiet på, om partiet fortsat vil være med i medieforhandlingerne inden tirsdag klokken 18, sådan som hun ellers har krævet.

Det oplyser medieordfører Mogens Jensen (S).

Det skyldes, at S forhandler parallelt med finansminister Kristian Jensen (V).

»Vi kan ikke komme med nogen samlet konklusion, før den forhandlingsproces, vi har gang i, er fuldstændig afsluttet,« siger Mogens Jensen.

Ministeren har krævet, at de andre partier inden tirsdag klokken 18 melder tilbage, om de kan acceptere en ny økonomisk ramme for medieforliget.

Regeringen fastholder en besparelse på 20 procent på DR, som man oprindeligt spillede ud med. Men regeringen lægger op til at frigøre 380 millioner kroner til den såkaldte public service-pulje.

Enhedslisten, Alternativet og De Radikale har sagt klart nej til den ramme. Men Socialdemokratiet er ikke til sinds at lade sig presse til at afgive et svar inden for får timer, gør Mogens Jensen klart.

»Vi vil faktisk gerne indgå i et bredt medieforlig. Vi har over noget tid kørt en forhandlingsproces med finansministeren, som ikke er afsluttet endnu. Før den er afsluttet, kan vi ikke drage en konklusion,« siger medieordføreren.

»For os er det vigtigere at undersøge mulighederne for et bredt medieforlig til bunds, end det er at overholde en rigid deadline.«

/ritzau/