S: Lad flygtninge og indvandrere komme først i arbejde

Socialdemokraterne er bekymrede for, at DIs med deres nye kampagne vil lade udenlandsk arbejdskraft komme foran herboende flygtninge og indvandrere i jobkøen.

Læs mere
Fold sammen

Det er ikke uden panderynker, at Socialdemokraterne onsdag læser Dansk Industris (DI) nye annoncer med overskriften »Kære Danmark« i de danske dagblade.

Om kampagnen udtaler DI-direktør Karsten Dybvad i onsdagens udgave af Berlingske, at »vi har brug for at være meget fordomsfri i forhold til udenlandske medarbejdere«.

Den vending får Socialdemokraternes politiske ordfører Maja Panduro (S) til at frygte, at DI er parate til at efterlade herboende flygtninge og indvandrere i arbejdsløshed og acceptere et pres på lønnen.

»Vi er optaget af, at de flygtninge og indvandrere, som allerede er i Danmark, kommer i arbejde. Det er i højere grad den rigtige vej at gå end at åbne op for, at en masse nye mennesker kan komme hertil og tage arbejde og eventuelt trykke lønnen. Hvis det er det, man vil gøre sig til fortaler for, er jeg ikke enig,« siger Maja Panduro til Berlingske Nyhedsbureau.

DI forudser, at en stor del af den danske produktion kan flytte ud af landet. Ikke på grund af hård konkurrence, men fordi virksomhederne ikke længere vil have ressourcer til at kunne levere og producere det efterspurgte.

Socialdemokraterne slår ikke indsparket hen, men Maja Panduro påpeger, at regeringen allerede har gennemført en række tiltag for forbedre forholdene for dansk erhvervsliv.

»Jeg lytter altid nøje til, hvad vores erhvervsliv siger, og det samme har regeringen gjort. Vi har skabt 40.000 nye arbejdspladser og sikret bedre vilkår for virksomhederne med vækstpakkerne og ved at afskaffe nogle af de afgifter, som de borgerlige havde lagt på virksomhederne. Den vej skal vi fortsætte ad,« siger den politiske ordfører.

Hun fastholder samtidig, at Socialdemokraterne stadig vil arbejde hårdt for, at hjælpe flygtninge og indvandrere ud på arbejdsmarkedet og uddanne dem til at være fleksible.

»Vi har fremlagt et udspil, der handler om, hvordan vi kan få flygtninge og indvandrere til at blive en del af arbejdsmarkedet. En del af det handler også om, at vi skal have dygtiggjort folk, så de kan haste af sted til de jobåbninger, der opstår. Det er derfor, denne regering bruger flere penge på uddannelse, end nogen anden regering har gjort,« siger Maja Panduro.