S kræver svar fra Løkke: »Han bør stå frem og forklare«

Socialdemokratiet vil have Lars Løkke Rasmussen til at svare på, om han har betalt det, han skulle i skat i 2012, efter det er kommet frem, at han trods oplysninger om det modsatte alligevel har fået udbetalt knap 9000 kroner i diæter.

Foto: Liselotte Sabroe

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har tidligere understreget, at han ikke har modtaget nogen penge fra GGGI i 2012. Men det er ikke korrekt. GGGI bekræfter nu over for Berlingske, at organisationen har udbetalt Lars Løkke Rasmussen diæter for små 9.000 kroner i 2012.

Penge, som ifølge flere skatteeksperter er skattepligtige og skulle være indberettet til Skat sidste år. Berlingske ville gerne have spurgt Lars Løkke Rasmussen, om han stadig mener, at han ikke har modtaget nogen penge fra GGGI på sine seks rejser i 2012, og om han har indberettet de udbetalte penge til Skat, men han har ikke ønsket at kommentere på de nye oplysninger.

Det er langt fra godt nok, mener man i Socialdemokratiet.

»Lige nu står vi i en situation, hvor vi ikke ved om Lars Løkke Rasmussen har betalt det i Skat, som han skulle i 2012. Det her er jo helt nye oplysninger, og jeg forstår ikke, at Lars Løkke Rasmussen gemmer sig. Jeg mener, han bør stå frem og forklare, om han har indberettet det til Skat, som han skulle, i stedet for at vælge at sige, at han ingen kommentarer har,« siger Pernille Rosenkrantz-Theil, som udtaler sig om sagen på vegne af Socialdemokratiet.

Hun mener, de nye oplysninger bekræfter et billede af, at der ikke har været meget kontrol med, hvad pengene i GGGI er gået til.

»Meningen er jo, at der skal ryddes op og være åbenhed om, hvad der er foregået for de her skattekroner. Jeg havde en forventning om, at alt var lagt frem. Nu får vi så at vide fra GGGI, at Lars Løkke Rasmussen talte usandt på pressemødet. Jeg synes han skylder befolkningen en forklaring,« siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Skatteadvokat Torben Bagge kalder de nye oplysninger alvorlige. Han mener, Lars Løkke Rasmussen bør lægge sin selvangivelse frem, så der ikke hersker tvivl om, hvorvidt han har betalt det rigtige i skat.

»Man kan godt risikere at få en bøde for det her. Tålegrænsen den er relativ lav, når det kommer til sådanne sager. Lars Løkke Rasmussen bør enten lægge sin selvangivelse frem eller bede Skat om at kigge sine skatteopgørelse for 2012 igennem igen. Det var jo også det, man forlangte af Thorning, den gang man ikke var sikker på om hun og hendes mand havde betalte det rigtige i skat.« siger han.

Berlingske har været i kontakt med både Konservative eller Liberal Alliance, men de har ikke ønsket at kommentere på de nye oplysninger.