S kræver svar fra Carl Holst efter nye oplysninger

Socialdemokraterne finder det uholdbart, at der hele tiden dukker nye beviser op, der peger på, at Carl Holst som formand for Region Syddanmark misbrugte en regionalt ansat kommunikationsmedarbejders arbejdsindsats.

Forsvarsminister Carl Holst Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Det er uholdbart, at der hver dag dukker nye oplysninger frem i sagen om forsvarsminister Carl Holsts (V) mulige misbrug af en regionalt ansat kommunikationsmedarbejder.

Det mener Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen (S), der gentager sin opfordring til forsvarsministeren om at lægge alle oplysninger i sagen frem.

»Sagen bliver mere og mere alvorlig, og nu må Carl Holst lægge alle kort på bordet. Det er helt uholdbart, at der dag for dag kommer nye belastende oplysninger frem i pressen. Tiden er kommet, hvor Carl Holst åbent og ærligt selv lægger alle relevante oplysninger og dokumenter frem, så sagen en gang for alle bliver fuldt og helt oplyst,« siger Nicolai Wammen i en skriftlig kommentar.

Meldingen kommer, efter Jyllands-Posten søndag har beskrevet, hvordan indlæg sendt fra en særlig kampagnemail under valgkampen op til folketingsvalget lægger fornyet pres på Carl Holst.

Carl Holst har flere gange nægtet, at daværende pressemedarbejder i Region Syddanmark, Christian Ingemann, førte valgkamp for ham. Men Jyllands-Posten har en række eksempler på, at læserbreve oprettet af Christian Ingemann er blevet sendt til forskellige medier fra Carl Holsts kampagne-e-mail, carlholstkampagne@gmail.com.

Sten Bønsing, der er lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, mener, det peger i tydelig retning af, at Christian Ingemann hjalp med at føre valgkamp.

Onsdag gik statsforvaltningen ind i sagen, efter at flere medier i den forgangne uge har afsløret forhold, der peger på, at Carl Holst brugte den embedsmandsansatte til at føre valgkamp for sig.

Ud over forholdene omkring kampagnemailen beskriver Jyllands-Posten, at der er et sammentræf i datoer, der styrker mistanken mod Carl Holst. Christian Ingemann blev blandt andet fritstillet samme dag, som Carl Holst fik at vide, han skulle være minister. Det skete på en lørdag, hvor regionskontorerne normalt er lukket.