S-kandidat dropper politisag mod Krarup

Opdateret: Ole Krarup (EL) undgår en politianmeldelse efter lussingesagen i Helsingør.

Enhedslisten forbyder deres egen kandidat, Ole Krarup, flere valgmøder, efter han stak en politisk modstander en lussing. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraternes folketingskandidat Thomas Horn har besluttet ikke at melde det tidligere medlem af Europa-Parlamentet og nuværende folketingskandidat Ole Krarup (EL) til politiet for vold.

Overvejelsen skyldes, at den 76-årige Ole Krarup fredag under en debat i Helsingør stak Thomas Horn en lussing. Thomas Horn havde ellers i første omgang besluttet netop at anmelde Ole Krarup til politiet. Men efter at først Ole Krarup - og siden hans datter - har ringet og undskyldt, har Thomas Horn besluttet sig for alligevel ikke at anmelde ham til politiet.

- Det er jo en trist historie, men nu går familien ind og hjælper Ole Krarup, siger Thomas Horn. Ole Krarups børn har forklaret faderens opførsel med, at han stadig har mén efter en alvorlig trafikulykke for seks år siden. Ole Krarup havde fra starten under en paneldebat i byrådssalen vist sin foragt for, hvad der skete ved blandt andet at gå rundt og kommentere de billeder, der hænger på væggen.


Ole Krarups opførsel - under den webtransmitterede debat - blev efter et stykke tid blev for meget for Thomas Horn: - Helt ærligt Ole. Der er så mange gode engagerede folk i Enhedslisten, hvorfor har I ikke sendt en af dem, hvis du ikke har lyst til at være her. Ole Krarups svar var at forlade sin plads og gå hen til Thomas Horn og stikke ham en lussing.

Derefter forlod Ole Krarup de overraskede politikere, tilskuere og byrådssalen. Da Thomas Horn efterfølgende mødte Ole Krarup ude på gaden optrådte han atter aggressivt, fortæller den socialdemokratiske folketingskandidat. Senest har Enhedslisten besluttet at trække Ole Krarup ud af valgkampen, en beslutning Thomas Horn kalder "rigtig god".

- Spørgsmålet er imidlertid, hvorfor ingen i partiet tidligere har undret sig over Ole Krarups opførsel og har sagt: Ole, brug hellere din tid på noget andet, siger Thomas Horn.