S kalder stadig Støjbergs smykkeforslag for uanstændigt

S støtter ikke ministers ændrede lovforslag, selv om beløbsgrænse er tredoblet. Liberal Alliance afventer.

København: Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal ikke forvente støtte fra Socialdemokraterne om det ændrede lovforslag om beslaglæggelse af kontanter og værdigenstande fra asylansøgere.

Sådan lyder det fra udlændingeordfører Dan Jørgensen (S).

- Vi synes ikke, at Støjbergs forslag er godt nok. Det er et skridt i den rigtige retning, men det er stadig ikke en præcisering, der sikrer, at der ikke bliver taget vielsesringe eller andre ting med stor affektionsværdi for folk, og det synes vi ikke er anstændigt.

- Derfor kan vi ikke støtte det her, siger han til Ritzau.

Ændringen af det udskældte lovforslag består blandt andet i, at kontantbeløb eller værdien af medbragte genstande skal overstige 10.000 kroner, før det kan komme på tale at beslaglægge dem til dækning af udgifterne til ansøgernes ophold.

Tidligere havde forslaget en beløbsgrænse på 3000 kroner. Og ministeren fastslår nu, at asylansøgere skal have lov til at beholde deres vielsesringe.

- Der har været tvivl om, hvorvidt man kunne få lov til at beholde eksempelvis sin vielsesring. Og selvfølgelig kan man beholde en helt almindelig vielsesring, når man kommer til Danmark, og det har jeg ønsket at præcisere, forklarer Inger Støjberg til Ritzau.

Hos Liberal Alliance afventer man nu et møde med ministeren, siger integrationsordfører Simon Emil Ammitzbøll.

- Jeg synes, det er godt, at regeringen rykker sig på det her spørgsmål. Vi har hele tiden været skeptiske over for den her del. Men jeg går ud fra, at regeringen stadig indkalder partierne til et møde, så vi kan lave en model, hvor vi fortsat kan se os selv i øjnene.

/ritzau/