S kalder privathospitaler sund fornuft

Socialdemokraterne ser ingen problemer, at der privathospitalerne bliver benyttet i stort set samme omfang som i 00erne. Det er sund fornuft at bruge privathospitalerne, lyder det.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er intet problem i, at regionerne ifølge Berlingske sidste år sendte 100.000 patienter til behandling på de private hospitaler.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S), der kalder den offentlige brug af privathospital for »sund fornuft«.

»Vi har hele tiden talt for, at regionerne naturligvis skal bruge de private hospitaler og klinikker, hvis det offentlige ikke kan følge med. Det er sund fornuft at gøre brug af den private kapacitet, fordi vi vil have hurtig behandling og udredning af patienterne,« siger han og understreger, at der satses på et robust offentligt sundhedsvæsen.

Tallene for, hvor mange der henvises til private klinikker og hospitaler, nærmer sig ifølge Berlingske slutningen af 00erne, hvor oppositionen beskyldte den borgerlige regering for at forgylde privathospitalerne. Men ifølge Flemming Møller Mortensen kan det ingenlunde sammenlignes med i dag.

»Venstre skruede dengang op for de gyldne haner og lavede favorable aftaler til privathospitalerne. Det er en hel anden situation nu, hvor det er regionerne, der laver aftalerne om pris og kvalitet,« siger han.

Stigningen i antallet af patienter, der henvises til privathospitalerne, kommer ifølge Berlingske, efter at regeringen i september 2013 indførte den såkaldte udredningsret, som skal sikre, at syge hurtigt og senest inden for en måned får at vide, hvad de fejler.