S kalder Holst i samråd i rådgiver-sag

Socialdemokraterne kalder forsvarsminister Carl Holst i samråd i sagen om, at han i sin tid som regionsrådsformand skulle have benyttet en regionalt ansat til sin personlige valgkamp.

Carl Holst skal forklare sig i Folketinget. Han er blevet beskyldt for at bruge en ansat i Region Syddanmark til at føre valgkamp til Folketinget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvarsminister Carl Holst (V) kommer nu til at skulle forklare sig over for Folketinget, efter han er blevet beskyldt for at have brugt en regionalt ansat til sin personlige valgkamp, da han var regionsrådsformand.

Socialdemokraterne synes, at Carl Holst skylder så mange svar i sagen, at partiet nu har valgt at kalde ham i samråd, fortæller politisk ordfører Nicolai Wammen (S).

»Når man er minister, skal man jo fortælle tingene korrekt, og her de seneste dage er der kommet en række oplysninger, der tyder på, at det har Carl Holst ikke gjort. Derfor er Socialdemokraternes opfordring, at han lægger alle kort på bordet, og vi indkalder ham i samråd, sådan at han her i Folketinget kan forklare sig. Jeg synes, at han skylder en god forklaring,« siger Nicolai Wammen til Berlingske Nyhedsbureau.

Den pågældende medarbejder, Christian Ingemann Nielsen, er i dag særlig rådgiver for Carl Holst. Inden da var han i perioden fra august 2014 til juni 2015 ansat som kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark, men de seneste dage har flere medier fremlagt beviser på, at han sideløbende arbejdede direkte for Carl Holst under valgkampen.

Carl Holst har understreget, at Christian Ingemann Nielsen ikke har ført valgkamp for ham, og at han hverken har været hans særlige rådgiver eller personlige assistent.

Men fyens.dk har siden offentliggjort et billede af et visitkort, hvor Christian Ingemann Nielsen netop har betegnet sig selv som »personlig assistent« for Carl Holst.

Og det er de modstridende oplysninger, der nu får Socialdemokraterne til at reagere.

»Ministeren nægter hårdnakket, at Ingemann arbejdede som personlig assistent for ham, da han var regionsrådsformand, mens Ingemann, som jo er hans nærmeste medarbejder, selv siger noget andet. Og de kan ikke begge to have ret,« siger Nicolai Wammen.

S-ordføreren mener, at visitkortet er et meget afgørende bevis i sagen.

»Det er en rygende pistol, der sår meget alvorlig tvivl om den forklaring, som Carl Holst har givet. Og det er også baggrunden for, at vi indkalder Carl Holst i samråd, for det nytter ikke noget, at vi har en minister, der står og siger det stikmodsatte af, hvad hans særlige rådgiver har sagt i en sag, der handler om ministerens troværdighed,« siger Nicolai Wammen.