S: Intet tyder på fejl hos PET i sag om knivoverfald

Folketingets retsordførere er blevet orienteret om den formodede gerningsmand til knivoverfaldet mod en betjent i Center Sandholm. Intet tyder på fejl hos PET, mener Socialdemokraterne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er intet belæg for at konkludere, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) har begået fejl i sagen om den formodede gerningsmand til knivoverfaldet på en betjent i asylcenteret Center Sandholm, mener Socialdemokraterne.

Onsdag blev retsordførerne i Folketinget orienteret af justitsminister Søren Pind (V) om, at den mistænkte tidligere har angrebet en svensk minister og også tidligere er sigtet i en sag om trusler mod en polititjenestemand.

Trods kendskabet til den mistænktes historik har PET umiddelbart ikke begået fejl, mener Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S).

»Jeg har ikke noget som helst belæg for at konkludere, at PET skulle have begået fejl,« siger Trine Bramsen og uddyber:

»Jeg synes i det hele taget, det er for tidligt at drage konklusioner på baggrund af det, som vi ved om sagen. Jeg kan ikke placere noget ansvar i denne sag, for jeg ved ikke, om der er et ansvar at placere. Det eneste, man kan konkludere på nuværende tidspunkt, det er, at sådan en hændelse skal vi lære af, så det ikke sker igen,« siger Trine Bramsen.

PET har onsdag bekræftet, at de forud for overfaldet på betjenten i Center Sandholm har haft kendskab til den formodede gerningsmand. Efterforskningen tyder på, at den 25-årige sympatiserer med Islamisk Stat (IS) og ønskede at rejse til Syrien eller Irak. PET mener derfor, det peger i retning af, af den formodede gerningsmand kan være radikaliseret.

Trine Bramsen gentager dog sit synspunkt om ikke at kunne bebrejde PET noget i denne sag med de oplysninger, som Retsudvalget har. Alligevel vil Trine Bramsen gerne stille sig i spidsen for, at politikerne får kigget på, om de nuværende arbejdsforhold og regler er gode nok for politiet og efterretningstjenesten.

»Det afgørende for Socialdemokraterne er, at vi samarbejder på tværs af partierne. Vi skal sørge for, at de politiske initiativer tages, så vi kan lære af sager som disse. Vi skal sikre vores betjente fremadrettet og forhindre, at sådan noget her sker igen,« siger Trine Bramsen.

Retten i Hillerød har onsdag varetægtsfængslet den 25-årige statsløse palæstinenser, som nægter sig skyldig i at have overfaldet betjenten på Center Sandholm.