S: Ingen kontanthjælp vil lægge pres på bandemedlemmer

Socialdemokratiet håber, at bandemedlemmer, som får frataget kontanthjælpen, vil blive presset ud af banderne.

Det er værd at forsøge at tage de offentlige ydelser fra bandemedlemmer, siger Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, om regeringens forslag om at fratage dømte bandemedlemmer kontanthjælpen. Scanpix/Mads Claus Rasmussen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Det er værd at forsøge at tage de offentlige ydelser fra bandemedlemmer.

Det siger Socialdemokratiets beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, om regeringens forslag om at fratage dømte bandemedlemmer kontanthjælpen.

- Lad os kigge på at tage kontanthjælpen fra de her mennesker, hvis det kan få dem ud af bandemiljøet, siger Leif Lahn Jensen.

- Jeg mener godt, at vi kan presse de mennesker, der er i banderne. Det er ikke okay, at man kan bruge tid på bandemiljøet, mens man får fra den offentlige kasse, siger han.

Regeringen med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i spidsen foreslår, at bandemedlemmer, der har udstået sin straf, skal ned på en mindre ydelse, til noget som minder om integrationsydelse.

Leif Lahn Jensen kan sagtens se regeringens forslag som en mulighed. Nu håber han bare på, at regeringen snart vil invitere Socialdemokratiet til forhandlingsbordet.

- Hvis det er et godt redskab, der virker, så synes jeg, vi skal gøre det. Og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det virker på nogle, siger Leif Lahn Jensen.

Spørgsmål: Hvorfor er du så sikker på, at det her vil virke?

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at der vil sidde nogle derude, som vil blive hårdt presset på økonomien. Derfor vil de blive presset ud af banderne.

- Det vil jeg håbe sker, og hvis vi har ret i det, så er det forsøget værd.

På integrationsydelse kan en enlig uden børn få 6106 kroner om måneden før skat.

For en ung under 30 år, der bor hjemme, er satsen 2631 kroner om måneden før skat.

/ritzau/