S indleder offensiv mod DFs tal

Socialdemokraterne har gennemgået samtlige lovforslag fra Dansk Folkeparti og fået ministerierne til at beregne, hvad det ville koste at gennemføre dem. DF kalder det »latterligt« at bruge skattekroner på at få ministerierne til at regne på de mange forslag.

Henrik Dam Kristensen: DFsnyder på vægten, og det er politisk uhæderligt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne sætter nu alt ind på at stoppe vælgerflugten til Dansk Folkeparti, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge avisen har S-ansatte brugt et halvt år på at gennemgå alle DF-forslag og har fået ministerierne til at regne på, hvad de vil koste at gennemføre.

Regningen løber ifølge beregningerne op i mindst 155 milliarder kroner, når man inkluderer alt fra billigere færgebilletter til hårdere fængselsstraffe, højere førtidspension, to ugentlige gåture til ældre, lavere licens og forbedringer af kloaknettet.

»Når noget er til diskussion, kommer Dansk Folkeparti altid og siger, at der skal gøres noget. Og nu kan vi så se, at den samlede regning løber op i 155 milliarder kroner. Samtidig støtter Kristian Thulesen Dahl (DF) en regering, som spænder over alt fra nulvækst til en fjernelse af topskatten, så han snyder på vægten, og det er politisk uhæderligt,« siger Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Dam Kristensen (S).

I forrige uge forklarede DFs forsvarsordfører, Marie Krarup (DF), at partiet ønsker at øge forsvarsudgifterne med cirka 50 procent svarende til omkring 10 milliarder kroner årligt, men det er helt på sin plads at fremlægge politiske ønsker uden at have finansieringen på plads. For der er ikke tale om løfter. Partiet udstikker blot en retning, forklarer gruppeformand Peter Skaarup (DF).

»Hvad man skriver i et partiprogram, eller hvad man skriver i et læserbrev, eller hvad man siger i en offentlig debat om kloaknettet, er jo ikke noget, man skal finde finansiering til krone for krone. Det er noget, man udtaler, og så tager man en debat,« siger Skaarup, der kalder det »latterligt« og »totalt ufrugtbart« at bruge skattekroner på at få ministerierne til at regne på de mange forslag.