S: Ikke penge til at indfri løfter

Finanslov 2008 rummer ikke penge til at indfri løfter til fagbevægelsen, mener S. Partiet har også ledt forgæves efter penge til bedre kræftbehandling.

Tomme løfter og ikke mere velfærd. Sådan lyder Socialdemokraternes vurdering af det forslag for finanslov for 2008, som regeringen fremlagde tirsdag.

- Den her finanslov er tømt for penge til de initiativer og løfter, som regeringen har givet på velfærdsområdet, siger Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov. Han mener, at regeringen har et troværdighedsproblem.

Morten Bødskov peger på regeringens løfter til fagbevægelsen i trepartsaftalen, regeringens kvalitetsreform og statsministerens løfter fra Venstres sommergruppemøde om akut kræftbehandling.

- Jeg har svært ved at se, hvor pengene er til det. Der er ikke en krone i den her finanslov til kræftpatienterne, og generelt må jeg sige, at det er meget svært at se, at den stort anlagte kvalitetsreform kan blive til virkelighed. De velfærdsløft, som man mere eller mindre vil give borgerne garanti for, er ikke finansieret på nogen som helst måde, siger Morten Bødskov til Ritzau.

/ritzau/