S i offensiven: Skyder sin største kampagne i gang

Socialdemokraterne søsætter nu sin hidtil største kampagne i valgperioden. Bliver den en succes, udskriver statsministeren formentlig valg om kort tid, vurderer Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen.

De næste par uger vil statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fylde godt i gadebilledet og avisannoncer med budskaber om økonomi, sundhed og kriminalitet. FOTO: Socialdemokratiet Fold sammen
Læs mere

Mens familien Danmark sætter sig til påskebordet med karrysild og kryddersnaps, tager Socialdemokraterne hul på det, partiet kalder sin hidtil største kampagne i valgperioden.

De næste par uger vil statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fylde godt i gadebilledet og avisannoncer med budskaber om økonomi, sundhed og kriminalitet. En central del af kampagnen bliver video-annoncering med Helle Thorning-Schmidt på en række onlinemedier.

Maja Panduro (S), Socialdemokraternes politiske ordfører, begrunder tidspunktet for kampagnen.

»Vi vil gerne fortælle om, at det går fremad i Danmark, men vi vil også gerne fortælle om, at vi skal videre,« siger hun.

Kampagnen vil blandt andet slå på, at der er skabt tusindvis af job i regeringens levetid, antallet af kriminelle er faldet og ventelisterne til sygehusene blevet kortere.

»Danmark er i en bedre forfatning. Nærmest på alle nøgletal, du kan komme i tanke om at kigge på, står vi bedre i dag, end da vi overtog ansvaret. Vores budskab er, at vi skal videre ad den vej. Tiden er ikke til Lars Løkkes eksperimenter med nulvækst, forringelser og brugerbetaling,« siger Maja Panduro.

Til de vælgere, der tænker, at valget udskrives om kort tid, siger den politiske ordfører:

»Der er ikke udskrevet valg, men det er ikke ensbetydende med, at man ikke skal fortælle om sine resultater.«

Thomas Larsen, Berlingskes politiske kommentator, mener, at de seneste måneders socialdemokratiske kampagner har givet S-toppen blod på tanden.

»Jeg tror, at Helle Thorning og Socialdemokraterne satser meget stort nu, fordi de har kunnet fornemme, at de kampagner, de har kørt siden nytår, rent faktisk har hjulpet. Nu prøver de så at sætte det helt afgørende tryk ind, og får de yderligere fremdrift, så kan det være lige præcis det rygstød, de skal have for at kunne komme ind i en valgkamp,« siger Thomas Larsen og uddyber:

»Det kan betyde, at hvis rød blok går frem i målingerne, så kan det være det perfekte rygstød for Thorning til at udskrive valg«.

Thomas Larsen mener, at de borgerlige har sovet i timen og spiller højt spil.

»I realiteten har Helle Thorning og Socialdemokraterne haft scenen meget for sig selv siden nytår. Det er klart, at hvis Thorning kører fast med den offensiv, hun har indledt, så kan blå blok ånde lettet op. Men viser det sig, at Socialdemokraterne virkelig er ved at få fat i vælgerne og også får et rygstød til at komme stærkt og offensivt ind i en valgkamp i foråret, må man konstatere, at Lars Løkke Rasmussen og blå blok har sovet i timen«.

Folketingsvalget skal senest være afholdt den 14. september 2014.

Du kan følge med og få de nyeste informationer om det kommende valg hos Politiko.