S glæder sig over permanent løsning for elbilerne

Aftale om elbiler skaber ro, lyder det fra Socialdemokraterne, der sammen med regeringen, de Radikale og Dansk Folkeparti forlænger afgiftsfritagelsen af elbiler.

Socialdemokraterne forventer, at fredagens aftale med regeringen om at udfase afgiftsfritagelsen af elbiler over fem år skaber ro.

»For os har det været vigtigt at finde en permanent løsning, så man ikke har en konstant usikkerhed om, hvordan vilkårene er for elbiler,« siger Jesper Petersen (S), Socialdemokraternes skatteordfører.

Regeringen, Socialdemokarterne, de Radikale og Dansk Folkeparti er blevet enige om at justere på elbilernes afgifter frem til 2020. Hidtil var det planen, at afgiftsfritagelsen helt skulle fjernes ved årsskiftet, men aftalen betyder, at den gradvis udfases frem mod 2020.

Aftalen betyder konkret, at større elbiler stiger mere i pris end små elbiler. Det er vigtigt for Socialdemokraterne, understreger Jesper Petersen:

»Vi lægger vægt på, at det ikke bliver meget dyrere for folk, der vil købe en almindelig familiebil, og at små elbiler fortsætter med en pris, der minder om i dag,« siger han.

De Radikale havde gerne set, at man havde beholdt den totale afgiftsfritagelse for samtlige elbiler de kommende to-tre år.

»Når vi alligevel er gået med, er det, fordi vi har fået en række markante indrømmelser,« siger skatteordfører Martin Lidegaard (R).

Han nævner, at forventningen er, at der frem mod 2020 sælges knap 25.000 elbiler i Danmark. Sker det ikke, er man klar til politisk handling.

»Hvis vi ikke når det tal, eller hvis vi undervejs kan se, at salget ikke går som forventet, så er partierne enige om at mødes igen for og se, hvad der kan gøres for, at det sker,« siger han.