S-formand støtter forslag om at samle flygtninge i lejre

EU's ydre grænser skal lukkes, og asyllejre i nærområderne skal forbedres, mener Mette Frederiksen.

Læs mere
Fold sammen

København: Socialdemokraterne formand, Mette Frederiksen, er enig i forslaget fra partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, om, at flygtninge skal blive i lejre i deres nærområder og søge asyl derfra i stedet for at rejse til Danmark og søge asyl.

- Det er helt tydeligt, at vi bliver nødt til at finde nogle mere holdbare løsninger på flygtningesituationen. Vi skal have mere bistand til nærområderne, så flygtningelejrene får en bedre kvalitet, siger Frederiksen efter tirsdagens spørgetime i Folketinget.

- Jeg støtter selvfølgelig forslaget. Europa hjælper kun en meget lille del af flygtningene. Langt de fleste bor i flygtningelejre. Hvis vi skal hjælpe flere flygtninge og også de gravide, ældre, handicappede, som ikke kan flygte over Middelhavet, så skal vi gå den vej.

Henrik Sass Larsen sagde i weekenden, at det var et mål at lukke Europas ydre grænser og oprette velfungerende asyllejre i nærområderne, hvor alle flygtninge kan samles.

Ifølge Sass Larsens model skal det være op til hvert enkelt vestligt land selv at bestemme, hvor mange flygtninge man ønsker at tage imod. Resten af flygtningene må blive i lejrene, indtil de kan vende hjem en dag.

Skulle flygtninge finde vej uden om systemet og selvstændigt tage rejsen til Danmark, skal de sendes retur til lejren.

/ritzau/