S: Et par knaster i SF-udspil om flygtninge og indvandrere

Socialdemokraterne synes generelt godt om SFs nye forslag til, hvordan flere flygtninge og indvandrere kommer i arbejde. Men der er også et par knaster.

Læs mere
Fold sammen

Det er generelt i god tråd med Socialdemokraternes tanker, når SF med fire konkrete tiltag vil have flere arbejdsløse flygtninge og indvandrere til at arbejde for kontanthjælpen.

Det siger Lennart Damsbo-Andersen (S), arbejdsmarkedsordfører for Socialdemokraterne, efter SF i Jyllands-Posten lørdag blandt andet foreslår, at indvandrerkvinder kommer i særlige vejledningsforløb, og flere unge nydanskere i udsatte boligområder skal have fritidsjob.

»Jeg synes ikke, den måde de beskriver det på, er så nuanceret. Jeg har en forventning om, at flygtninge og indvandrere skal mødes med samme krav og forventninger som alle andre på arbejdsmarkedet,« siger Lennart Damsbo-Andersen med henvisning til, at mange tidligere indsatser i landets udsatte boligområder ikke har været nogen succes.

»Der har vi lukket ned for det meste, for de eneste, der er kommet i gang, er de konsulenter, der har været beskæftiget,« siger han.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) påpegede i sin nytårstale, at flygtninge og indvandrere i højere grad skal arbejde for kontanthjælpen. Derfor er tonerne fra SF da også overordnet kærkomne, forklarer Lennart Damsbo-Andersen.

»Alle forslag skal tages i brug for at få flygtninge og indvandrere i job, og der er det okay, at SF kommer med indspark til det,« siger han.

Regeringens eget udspil forventes at blive præsenteret i løbet af februar, og derfor ser S-ordføreren også frem til, at parterne kan finde en fælles løsning.

»Når planen kommer frem, kan partierne melde ind, og så må vi se, hvad vi kan blive enige om,« siger Lennart Damsbo-Andersen.