S erobrer borgmesterpost fra K i Thisted

Konservative mister borgmesterpost, som partiet først fik i juni, da borgmester skiftede parti.

Lene Kjelgaard ser ud til at være færdig som borgmester i Thisted, efter at Venstre har stillet sig bag Socialdemokratiets Ulla Vestergaard. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Thisted får ny borgmester, nemlig socialdemokraten Ulla Vestergaard (S).

Ritzau erfarer, at der er indgået en aftale mellem Venstre og Socialdemokratiet, der fravrister De Konservative borgmesterposten.

Den har partiet nu også kun haft i relativt kort tid, idet borgmester Lene Kjelgaard Jensen i juni skiftede fra Venstre til De Konservative.

- Jeg ville gerne fortsætte i kommunalpolitik, og jeg vurderede, at jeg ikke længere havde mulighed for det i Venstre, har Lene Kjelgaard Jensen tidligere forklaret.

Partiskiftet skete, efter at hun i 2016 tabte kampen som Venstres borgmesterkandidat til Niels Jørgen Pedersen.

Lene Kjelgaard Jensen mener dog, at hendes partiskifte ikke gør nogen særlig forskel.

- Jeg er stadig borgerlig politiker. Der er ikke særlig stor forskel på Venstre og De Konservative, og jeg vil også i fremtiden samarbejde med dem, siger borgmesteren i Thisted.

Konservative fik ellers en stor fremgang på otte procentpoint til 16,2 procent af stemmerne. Partiet fik i alt fem mandater.

Socialdemokratiet blev med 34,3 procent af stemmerne det største parti i kommunen. Venstre gik markant tilbage og fik 21,9 procent af stemmerne - en tilbagegang på 11,8 procentpoint.

Ved siden af kabalen om borgmesterposten kan Alternativet glæde sig over, at partiet har fået en kandidat i byrådet. Partiet har fået 3,1 procent af stemmerne.

Kommunen var den første, hvor det unge parti kunne konstatere, at det var valgt ind.

/ritzau/