S-borgmesterkandidat: Ægtefæller bør selv betale for rejser

Det skal være slut med, at skatteborgerne betaler for byrådsmedlemmers ægtefællers deltagelse på rejser, mener Socialdemokraternes spidskandidat i Aalborg.

Thomas Kastrup-Larsen, borgmesterkandidat for Socialdemokraterne i Aalborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Skattekroner fra kommunekassen skal ikke længere betale for byrådsmedlemmers ægtefæller, når de i fremtiden deltager på rejser. Det mener Socialdemokratiets spidskandidat i Aalborg, Thomas Kastrup-Larsen (S).

»Jeg synes, at vi skal have revideret reglerne, så vi ikke længere skal have diskussioner af den her karakter,« siger Thomas Kastrup-Larsen til Nordjyske Medier.

»Rejser for kommunens penge skal i fremtiden alene gå til faglige eller netværksskabende formål for øje, og så skal kun fagligt relevante personer kunne få sine udgifter dækket af kommunen.«

I 2011 besøgte partifællen Henning G. Jensen (S) fra Socialdemokratiet den danske venskabsby, Solvang, i Californien. Med på turen havde han sin kone Birgit Jensen. Af kommunens egne rejseoversigter, som Radio24syv mandag kom i besiddelse af, blev det dokumenteret, at hele turen var betalt med skattekroner fra kommunekassen.

På spørgsmålet om, hvorfor man ikke tidligere har rejst sagen, siger Thomas Kastrup-Larsen til Nordjyske medier:

»Nu er det først fra januar 2014, at jeg får chancen for at indtage borgmesterstolen, så på den måde har det også noget at gøre med en ny stil og en tilpasning til de forhold, som der gælder i 2013.«

At sagen nu er blusset op i pressen, synes Thomas Kastrup-Larsen kun giver et ekstra incitament til få gjort noget ved sagen. Spidskandidaten indrømmer dog, at man »sagtens« kunne have gjort noget ved sagen før.

»Vi kunne sagtens have gjort noget tidligere, men nu er der en god anledning til at tage det op og få lavet om på reglerne,« siger han.