S: Borgerne må vælge mellem velfærd og skattelettelser

Regeringens plan om skattelettelser efterlader borgerne med et klart valg mellem lavere skat eller mere velfærd. Det siger Socialdemokraterne.

Valgtrommerne buldrer på Christiansborg, og nu har borgerne fået et klart valg mellem skattelettelser og velfærd, når de muligvis allerede i september står i stemmelokalet. Det siger Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen, efter at regeringen mandag blev enig om en 2015-plan, som omfatter skattelettelser.

- Det efterlader et klart og ærligt valg i dansk politik. Man kan vælge mellem regeringens kurs, som er skattelettelser og øget privat forbrug. Det er uspiseligt for os. Eller man kan vælge vores vej, som er at bruge pengene på mere velfærd. Jeg ville bruge alle 10 milliarder kroner på at forbedre forholdene i ældresektoren, i folkeskolen og på børneområdet, siger Henrik Sass Larsen til Ritzau.

Med forbehold for at regeringen først tirsdag offentliggør detaljerne i planen, mener han, at der er tale om ufinansierede skattelettelser, som samtidig vender den tunge ende nedad.

/ritzau/