S: Borgerlige gambler med dansk økonomi

Når de borgerlige partier forsøger at skabe tvivl om dansk økonomi på et tidspunkt, hvor vi har behov for at fastholde en lav rente, så gambler de med jobskabelse og vækst, siger Socialdemokraterne.

Finansordfører for S, Jesper Petersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

De borgerlige forsøger at skabe en ubegrundet tvivl om regeringens forslag til en finanslov sammenholdt med fredagens negative BNP-tal, der viser et fald på 0,3 procent. Og når de gør det, så gambler de med dansk økonomi, siger Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen (S).

»Det gør de i politisk øjemed for at skade regeringen, men de ender altså med at risikere at skade dansk økonomi, så færre danskere kommer i arbejde. Jeg kan sige fuldstændig stålfast, at vi kommer til at holde os indenfor de rammer, der er i budgetloven og finanspagten,« siger Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen (S).

Siden regeringen fremlagde sit forslag til en finanslov tidligere på ugen, er regeringen blevet kritiseret af sine politiske modstandere for at ville strække Danmarks underskud til det maksimale af EUs tilladte grænse. Og at væksten så oven i købet er faldet i 2. kvartal, sætter yderligere fut i den kritik.

»Jeg forstår godt, at de borgerlige er bange for EU-henstillinger, eftersom det var Lars Løkke Rasmussen, der fik os en henstilling på halsen sidst. Men vi har hele tiden villet rydde op i dansk økonomi, og har gjort det, og har ført en mere ansvarlig politik, end den tidligere regering gjorde. Og derfor er der styr på tingene, og vi kan tillade os at stimulere økonomien, sådan som vi gør,« siger Jesper Petersen.

Ifølge Berlingske betyder de nye tal samlet set, at det økonomiske råderum for at lave finanspolitiske lempelser bliver mindre, end regeringen har regnet med.

De underskud, der er stillet i udsigt til næste år, kan også meget vel blive større end regeringens seneste skøn, som hedder minus tre procent af BNP, lige akkurat hvad EU tillader.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) har ingen intentioner om at lede Danmark ind i en ny henstilling fra EU.

»Det er et af vores helt afgørende succeskriterier først at komme ud af henstillingen, som vi gjorde, og så selvfølgelig at holde os ude af henstillingen. For det siger noget godt om dansk økonomi, og dansk økonomi er fortsat grundlæggende på rette spor,« siger hun.