S bakker om SFs asylforslag

Socialdemokraterne er meget positive over for SFs forslag om at få ressourcestærke asylansøgere i arbejde, der hvor arbejdskraften efterspørges.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I stedet for at sidde stille på et asylcenter, skal flygtninge ud og arbejde, hvis de har kompetencerne. Det foreslår SF forud for regeringens kommende integrationsudspil, og det møder stor opbakning hos Socialdemokraterne.

»Det ligger godt i tråd med de hovedlinjer, vi har. Mange af de asylansøgere, vi ser i øjeblikket, kommer jo både med uddannelse og arbejdsmarkedserfaring i bagagen, og vi mener, det er mest hensigtsmæssigt, at de dels får mulighed for at udnytte de her ting, og at de så hurtigt som muligt kan bidrage til at det danske fællesskab,« siger integrationsordfører Mette Reissmann (S).

Forslaget fra SF lyder mere konkret på, at asylansøgernes kompetencer skal afklares i løbet af få uger, at der skal oprettes jobbørser, samt at flygtninge, der kommer i arbejde, skal have mulighed for at bosætte sig i den kommune, hvor de har fået job – også hvis denne kommune i forvejen har en høj andel af flygtninge.

Venstre mener, at forslaget er en lempelse af dansk udlændingepolitik, da det vil gøre Danmark til en mere attraktiv destination for flygtninge, men det afviser Mette Reissmann.

»Der er jo slet ikke ændret på mulighederne for at komme ind i Danmark, altså at få asyl. Vi står tværtimod for at skulle vedtage en stramning i de regler. Noget som Venstre har været meget nølende over for at bakke op om. Flygtningene skal være her på en human og moralsk forpligtende måde,« siger hun.

Integrationsordføreren slår fast, at regeringens mål er at sikre, at asylansøger kan bo og arbejde uden for asylcentrene, uanset om de skal sendes hjem igen.