S: Anholdelse viser, vi har fokus på IS-krigerne

Anholdelsen af en dansk statsborger i Libanon, der er mistænkt for at have kæmpet for IS, viser, at danske og udenlandske myndigheder har fokus på problemet, mener Socialdemokraternes retsordfører.

Foto: KAI PFAFFENBACH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en trist sag, når en 19-årig dansk statsborger er blevet anholdt i Libanon - mistænkt for at have deltaget i terror for Islamisk Stat (IS), mener Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen (S).

Hun aner dog alligevel noget positivt i anholdelsen af den 19-årige dansker, som Berlingske skriver om torsdag, og som er den første danske statsborger, der er anholdt og mistænkt for at have kæmpet for IS.

»Det viser, at vi har et meget stort fokus på de her IS-krigere, og at vores egne myndigheder i samarbejde med de udenlandske gør rigtig meget for at sætte dem bag lås og slå,« siger Trine Bramsen.

Hos Dansk Folkeparti kalder retsordfører Peter Skaarup (DF) sagen for »interessant«, og han påpeger i Berlingske, at sagen giver mulighed for »at få statueret et eksempel« i diskussionen om danske IS-krigere.

Den indgangsvinkel vil Trine Bramsen dog nødigt have til situationen.

»Vores retssamfund er ikke noget eksperiment, og nu skal han stilles for en dommer på lige fod med alle andre, hvor det er beviserne på bordet, der afgør, om han kan dømmes,« siger Trine Bramsen.

Hun bebuder i samme stund, at sagen understreger behovet for en strammere lovgivning på området, som regeringen i øjeblikket barsler med.

»Det viser, at det er vigtigt, at vi får strammet lovgivningen hurtigst muligt, så det kan blive endnu lettere at stille de mennesker, der kæmper for IS i Irak og Syrien, til ansvar for deres handlinger,« siger Trine Bramsen.

Det er endnu uvist, hvornår der ligger et anklageskrift klar mod den 19-årige dansker i Libanon, da det libanesiske retssystem er voldsomt overbelastet af lignende sager.