S afviser snyd med 40.000 job

Socialdemokraterne mener ikke, at regeringen laver et skønmaleri af dansk økonomi og forsøger at snyde danskerne, når den proklamerer at have skabt 40.000 flere job i det private.

»Der er ingen af de her tal, der er hemmelige. Vi har påpeget fuldstændig korrekt, at der er kommet 40.000 flere i arbejde de seneste fire år.«

Sådan siger Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen (S), efter det er kommet frem, at de 40.000 job i høj grad er deltids- og studiejob, og at den samlede arbejdstid i den private sektor faktisk er faldet.

Hos Venstre, de Konservative og Liberal Alliance har man gået ud fra, at regeringen mente fuldtidsjob, og kritikken er hård. De blå partier mener, regeringen forsøger at lave et skønmaleri af dansk økonomi og manipulere vælgerne, men det forstår Jesper Petersen ikke.

»Nej, jeg forstår faktisk ikke, de bliver overraskede, for det er ikke tal der på nogen måde er hemmelige. De opgøres både som fuldtidsstillinger og som antal beskæftigede. Det er rimelig basal viden også for finansordførere,« siger han.

Det er Jyllands-Posten, der har set nærmere på tallet 40.000 og den danske økonomi. Ifølge avisen er det samlede antal arbejdstimer i det private faldet med 0,25 procent fra 2011 til 2014. I samme periode har Danmarks vækstrate målt i BNP stort set været uændret.

Men Jesper Petersen fastholder, at dansk økonomi er i fremgang.

»Vi siger ikke, det går super godt, og at vi har set det sidste til krisen. Men vi siger med fuldstændig solid grund under fødderne, at det går klart fremad nu. Bare i februar måned blev der skabt over 4.000 flere private arbejdspladser. Og de tal lyver ikke,« siger han.

Finansordføreren er til gengæld dødtræt af, at de borgerlige, som han ser det, forsøger at tale dansk økonomi »ned i et stort hul«. Det er ikke gavnligt for økonomien, lyder det.