S afviser indgreb mod afdragsfrie lån

Et politisk flertal har truet med at stoppe de afdragsfri boliglån, som får skylden for, at boligmarkedet er blevet usundt. Men nu melder Socialdemokratiet fra.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flertallet for et indgreb mod de afdragsfrie boliglån smuldrer. Socialdemokraterne gør det således klart, at partiet alligevel ikke har planer om et sådan indgreb, som er kommet på tale, fordi lånene har sendt priserne på himmelflugt og skabt et usundt boligmarked.

- Vi har absolut ingen planer i den retning. Jeg har alene været positiv for at undersøge, om de afdragsfrie lån risikerer at undergrave den enkelte families og samfundets økonomi, og hvis det er tilfældet, hvordan kan vi i tide forebygge disse risici, men at konkludere derfra at vi vil afskaffe lånene er at gøre regning uden vært. Boligejerne skal trygt kunne disponere for fremtiden, og det er og forbliver Socialdemokratiets udgangspunkt, skriver Socialdemokraternes boligordfører, Orla Hav, i en pressemeddelelse.

Reaktionen kommer, efter at Berlingske Tidende lørdag skriver, at et politisk flertal for første gang erklærer sig parat til at sætte en stopper for lånene.

/ritzau/