Rygeforbud i parker ryger af bordet i Randers

Et forslag om at forbyde rygning i kommunale parker og anlæg ser ud til at ryge i skraldespanden i Randers, hvor et flertal i sundhedsudvalget vil nøjes med at appellere til rygernes vilje.

ARKIVFOTO: Cigaret Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nikotintrængende randrusianere kan ånde lettet op. Der bliver efter alt at dømme ikke noget forbud mod at ryge i parker og anlæg i den kronjyske kommune.

Spørgsmålet om en stramning af den kommunale rygepolitik var tirsdag på dagsordenen i kommunens sundheds- og omsorgsudvalg, og her blev det vidtgående forslag om at bandlyse røg i parker og anlæg skudt ned.

»De fleste af dem, som ryger i eksempelvis parker, tager i forvejen hensyn til andre. Derfor mener jeg ikke, at det er nødvendigt at forbyde rygning disse steder,« siger Venstre-medlem af udvalget Louise Høeg (V) til Randers Amtsavis.

Et flertal i udvalget er i stedet blevet enige om at nøjes med at henstille til kommunens borgere, at de ikke ryger på offentlige steder, hvor der færdes børn.

»Vi kan ikke direkte forbyde, at folk ryger nær børn, men i udvalget mener vi, at vi i Randers Kommune bør opstille skilte, der henstiller til, at folk pakker cigaretterne væk på legepladser og andre steder, hvor der typisk færdes børn. Det kan eksempelvis være steder, hvor der bliver holdt arrangementer henvendt til børn,« forklarer sundheds- og omsorgsudvalgets formand, Leif Gade (S), til Randers Amtsavis.

Et forslag fra forvaltningen lagde ellers op til, at kommunen skulle gøre parker, anlæg og legepladser helt røgfrie.

Forslaget blev bakket op af fagfolk fra blandt andet Kræftens Bekæmpelse og Vidensråd for Forebyggelse, mens formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF), mente, det er »langt ude i hampen«.

Der vil dog først blive taget endelig stilling til sagen, når den på et senere tidspunkt kommer op i byrådet.