Rohde ser Fogh som drømmekandidat til EU-toppost

Venstres Jens Rohde stemmer »ja« til Jean-Claude Juncker som ny kommissionsformand tirsdag. Men kun fordi hans gruppe har lavet en aftale. Personligt så han helst tidligere statsminister og nuværende generalsekretær i NATO, Anders Fogh Rasmussen, på posten.

Jens Rohde anser Anders Fogh Rasmussen som en drømmekandidat til en EU-toppost. Her ses de to under et Venstre-landsmøde i 2009. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De proeuropæiske partier har lavet en aftale om at stemme på Jean-Claude Juncker som ny formand for EU-Kommissionen tirsdag. Og den aftale har Venstres medlem af Europa-Parlamentet Jens Rohde (V) tænkt sig at overholde, selvom Juncker ikke er hans favorit - han er bare den eneste mulige.

»Selvom Juncker ikke er min yndlingskandidat, så står jeg ved de politiske aftaler, jeg har lavet i min gruppe, og som jeg har bakket op om. Og så bliver det sådan. Det skal folk kunne regne med,« siger Jens Rohde.

Drømmekandidaten til posten som EUs mest magtfulde mand er Danmarks tidligere statsminister for Venstre og snart afgående generalsekretær i NATO, Anders Fogh Rasmussen, lyder det fra Jens Rohde.

»Anders Fogh Rasmussen ville kunne gennemføre nogle tiltrængte reformer i de interne arbejdsgange og have et skarpt fokus på hvilke politikområder, der skulle udvikles, og hvor vi skulle integreres dybere,« siger han.

Og ifølge Rohde ville Anders Fogh også have øje for hvilke politiske emner, der ligger bedst ude hos landene selv.

»Han ville have fokus på, at de politikområder, der ikke er nødvendige at beskæftige sig med på europæisk plan, kunne holdes ude i medlemslandene. Han ville være en meget stærk kommissionsformand,« siger Jens Rohde.