Rohde: Provinsielt ynk fra regeringen i asyldebat

Regeringen opfører sig himmelråbende naivt, siger radikal EU-politiker efter kritik fra udenrigsministeren.

Jens Rohde Rohde skiftede i december fra regeringspartiet Venstre til De Radikale i protest mod partiets asylpolitik, og nu langer nu ud efter Kristian Jensen for at være naiv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen lever på en øde ø.

Så hård er kritikken fra EU-parlamentariker Jens Rohde (R), efter at udenrigsminister Kristian Jensen (V) har givet danske europaparlamentarikere skylden for, at han og integrationsminister Inger Støjberg (V) på mandag skal stå skoleret i EU om asylpolitik.

- Det er noget provinsielt ynk. Det viser, at regeringen tror, den lever på en øde ø.

- Den tror, at den kan lave en markedsføringskampagne over for flygtninge og fortælle, at Danmark ikke er et godt sted at komme til - og så tro, at andre ikke læser det og stiller spørgsmål ved, hvad der foregår i Danmark, siger Jens Rohde til Ritzau.

Rohde skiftede i december fra regeringspartiet Venstre til De Radikale netop i protest mod partiets asylpolitik.

Han kalder det dybt naivt, at regeringen tror, at dens politik ikke giver genlyd uden for Danmark.

- At man kan fremsætte et forslag om smykker og en lov om familiesammenføring, som alle mener, er på kanten af menneskerettighederne eller overtræder flygtningekonventionerne.

- Og så tror man, at vennerne undlader at stille spørgsmål, og at det kun bliver kommunikeret til flygtningene. Det er jo himmelråbende naivt, siger han.

Den samme kritik kommer fra partifællen og kollega i EU Morten Helveg Petersen.

- Det er helt ude i hampen. Jeg synes næsten, det er udtryk for desperation, at man går efter manden i stedet for bolden. Regeringen har selv rykket annoncer ind i udenlandske aviser. Og så bliver det pludselig vores andres skyld, hvis Danmark får et dårligt ry i udlandet.

Så du er ikke enig med Kristian Jensen om, at man bør være fælles om at tale Danmark op?

- Jamen, jeg taler da Danmark op ved enhver given lejlighed. Men jeg er ikke enig i regeringens udlændingepolitik. Og EU-Parlamentet er en folkevalgt forsamling, hvor man deler sig efter anskuelser.

- Der vil være folk fra andre EU-lande, der deler regeringens politik, og så vil der være andre, der sandelig ikke synes, det er ok, siger Morten Helveg Petersen til Ritzau.

/ritzau/