Rohde er skeptisk over for Durban II

Jens Rohde (V) ser med stor skepsis på den danske regerings beslutning om at deltage i Durban II konferencen. Hvis konferencen udvikler sig imod ytringsfriheden, så bør man udvandre.

Foto: Lars Helsinghof Bæk, Scanpix.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jens Rohde, Venstres spidskandidat til det forestående valg til Europaparlamentet er skeptisk overfor, at den danske regering og et flertal blandt EU-medlemslandene har valgt at deltage i den omstridte Durban II konference i Geneve.

Hvis de muslimske lande kupper konferencen, bør EU-landene straks forlade Geneve.

- Jeg er meget skeptisk overfor det, fordi man skal tage udgangspunkt i det dokument fra den første Durban konference, og den udviklede sig i strid mod alt, hvad vi som vestligt samfund kan stå som afsender på. Det er okay, at man prøver dialogen, jeg er bare skeptisk overfor det, siger han.

Har du ikke tiltro til, at der kan komme et positivt udkom efter konferencen?

- Nej, jeg er meget, meget skeptisk, men jeg håber da, at jeg kan blive positivt overrasket. Jeg har selv erfaringer fra internationale konferencer, hvor de muslimske lande nærmest kupper konferencen, og det må ikke ske her. Men sker det, så må man have den option, at vi trækker stikket og forlade konferencen. Nu giver man det så en chance, og det må den muslimske verden se som en udstrakt hånd, siger han.