Rohde afviser krav fra Pind

Jens Rohde retter sig ikke efter krav fra partikollegaen Søren Pind efter Irak-udtalelser. Han taler med stats- og forsvarsministeren, hvis de ønsker det.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jens Rohde (V) afviser blankt et krav fra partikollegaen Søren Pind om at trække citater om baggrunden for den danske deltagelse i Irak-krigen tilbage.

- Hvis der er brug for at sige mere, drøfter jeg det med statsministeren og forsvarsministeren, siger Jens Rohde til Ritzau.

Politiken skrev i går, at Jens Rohde i en ny bog, 'Vejen til Irak', udtaler, at regeringen og politikerne bærer en stor del af ansvaret for, at det i befolkningen kom til at fremstå, som om det var diktator Saddam Husseins påståede masseødelæggelsesvåben, der fik Danmark til at deltage i invasionen af Irak.

Det fik Venstres udenrigsordfører Søren Pind til at rase, for det var ifølge Pind et angreb på statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og udenrigsminister Per Stig Møller (K). De har gang på gang sagt, at den danske krigsdeltagelse ikke handlede om masseødelæggelsesvåben, men overtrædelse af FN-resolutioner. Derfor skulle Rohde trække sine udtalelser helt tilbage, krævede Pind.

- Jeg kan ikke tage ansvar for, hvordan Søren Pind fortolker min udtalelser, men han gør sig skyldig i de samme fejlfortolkninger som Politiken, hvis han mener, jeg underkender statsministeren og udenrigsministeren, siger Jens Rohde.

/ritzau/