Rønn Hornbech: Brug for en mellemregning

Med dagens kronik i Politiken vil Birthe Rønn Hornbech give danskerne en mellemregning i hele tørklæde-snakken, som hun mener langt fra er sort-hvid.

- Jeg er folkeoplyser og jeg vil godt have at den danske befolkning, som orker at læse mine kronikker, får nogle mellemregninger. Jeg synes spørgsmålet er så vigtigt, at vi må være noget mere nuancerede. Vi må have en mellemregning, sagde Birthe Rønn Hornbech på vej ind til Venstres gruppemøde onsdag.

Integrationsministeren anbefaler folk at læse kronikken, så de kan få tænkt over dilemmaet.

- Det er så mange mellemregninger i den sag, at jeg vil opfordre til at man ude i de små hjem nu tænker sig rigtig godt om. Jeg har skrevet en kronik, som kommer med en masse mellemregninger, og jeg kan varmt anbefale, at man læser kronikken, fordi så er man nødt til at tænke sig om, og så kan man godt se, at det hele ikke er sort-hvidt.

Antimuslimer

I dagens kronik kalder Birthe Rønn Hornbech blandt andet Dansk Folkeparti for ”fanatiske antimuslimer”.

- Jeg har slet ikke nævnt det parlamentariske grundlag, som jeg har et godt samarbejde med, siger Birthe Rønn Hornbech

Hvem er de fanatiske antimuslimer så?

- Det er for eksempel nogen, der finder på at lave en så vildledende og misvisende annonce, for der har aldrig været tale om at man skal kunne møde i burka – hverken i retten, hos politiet, i folketinget eller nogen andre steder, siger Birthe Rønn Hornbech.

Hvem er det, der har lavet den annonce?

- Jamen det ved du godt. Dem, der har fået den idé, dem vil jeg tillade mig at kalde fanatiske antimuslimer, siger integrationsministeren.