Rønn: Farumkommissionen skulle aldrig være nedsat

DF, S og SF kritiserer Farumkommissionen for at bruge millioner på husleje, men det er den rene dobbeltmoral, mener Birthe Rønn Hornbech.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) finder VK-forslaget om en særlig lav indslusningsløn til nydanskere udenfor arbejdsmarkedet for "ikke sympatisk". Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) beskylder kritikerne af Farumkommissionens store pengeforbrug for at være dobbeltmoralske.

Venstres daværende retspolitiske ordfører var i 2002 modstander af, at kommissionen overhovedet blev nedsat, og Birthe Rønn Hornbech mener, at historien har givet hende ret.

- Den kommission skulle aldrig have været nedsat. Det var vi nogen, der brugte utrolig mange kræfter på at overbevise de andre om, fordi den efter min bedste overbevisning ikke kan tilføre noget nyt og vigtigt, når straffesagerne vil være afsluttet, siger Birthe Rønn Hornbech.

Dengang gennemtvang et flertal - uden om VK-regeringen - bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF den igangværende undersøgelse af det massive overforbrug i Farum Kommune under den daværende Venstre-borgmester Peter Brixtofte. En undersøgelse, som foreløbig har kostet mere end 46 millioner kroner, hvoraf alene de totale lokale- og kontorudgifter er på over otte millioner kroner gennem de seneste otte år.

Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og SF har derfor krævet en forklaring på, hvorfor Farumkommissionen har valgt den dyre adresse i Store Kongensgade 1 ved Kongens Nytorv i det centrale København.

Selv om heller ikke Birthe Rønn Hornbech har nogen forklaring på, hvorfor Farumkommissionen ikke fandt mere ydmyge lokaler, så understreger hun, at det fra starten stod klart, at kommissionen "ville blive meget bekostelig og vare meget længe".

- Så er det lidt underligt, at de, der gennemtvang undersøgelsen og slet ikke har beskæftiget sig med sagen siden, pludselig rejser kritik. Det er den rene dobbeltmoral, siger integrationsministeren.

Farumkommissionen barsler med sin endelige rapport i løbet af 2011.

/ritzau/