Rønn: EU-retten en bombe under velfærden

Birthe Rønn Hornbech (V) mener, at velfærden er truet.

Birthe Rønn Hornbech læser i en kommentar i dagens Berlingske sin efterfølger i Integrations­ministeriet teksten. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EU-retten vil gradvist underminere den skrappe danske udlændingepolitik, og det tvinger Danmark til at indrette velfærdssamfundet på en helt ny måde. Så bastant lyder advarslen fra Birthe Rønn Hornbech (V), der to uger efter sin fyring som integrationsminister går kraftigt i rette med sin efterfølger, partifællen Søren Pind, der har slået fast, at den danske udlændingelov lever i bedste velgående.

»Udviklingen i EU-retten drejer sig om intet mindre end det danske velfærdssamfunds fremtid,« skriver Birthe Rønn Hornbech i et debatindlæg i Berlingske i dag.

Birthe Rønn Hornbech afviste som integrationsminister, at EU-retten vil få afgørende betydning for den danske udlændingelovgivning, men hun erkender nu, at Danmark ikke har udsigt til at overbevise resten af EU om at bevare de skrappe danske regler for familiesammenføring.

»Vejen er ikke at blæse på EU-Domstolen eller vente på de andre lande. Vejen er at nytænke vort eget velfærdssystem, der slet ikke er gearet til en moderne verden,« fastslår Birthe Rønn Hornbech.

Peter Nedergaard, professor i statskundskab på Københavns Universitet, mener ikke, at velfærdssamfundet er på spil: »Jeg vil advare mod, at man overfortolker EU-dommene,« siger han.