Rønn beskyldes for hastværk

Integrationsministeren beskyldes for lovsjusk ved at give interesseorganisationer alt for kort tid til at gennemgå lovforslag.

Kirke- og integrationsminister Birthe Rønn Hornbech. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) giver køb på sine principper om, at interesseorganisationer skal have god tid til at kigge lovforslag efter i sømmene, skriver Politiken.

Fredag sender hun således VKOs nye udlændingeaftale i høring, og giver en frist på 13 dage, inklusive påskens helligdage, til dem, der vil kommentere lovudkastet.

Professor i offentlig forvaltning ved Aarhus Universitet Jørgen Grønnegaard Christensen kalder den korte frist en symbolsk markering og et demokratisk problem.

- Man kunne godt have på fornemmelsen, at beslutningerne er truffet, og at der ikke er lagt op til diskussion med andre, siger Jørgen Grønnegaard Christensen til avisen.

- Det en norm i dansk lovprocedure, at man sikrer sig, at alle synspunkter og informationer er kommet frem, inden Folketinget træffer sin beslutning. På den måde legitimerer man loven, fortsætter han.

Integrationsministeren selv kalder det i dag "beklageligt", at høringsfasen på forslaget til udlændingeloven er blevet så kort. Men hvis loven skal på plads inden sommerferien, må det være sådan, siger hun.

- Det piner mig, at vi ikke kan give nogle ordentlige frister. Men når der først er indgået en politisk aftale, er det vanskeligt at vente et halvt år med at fremsætte et forslag, skriver ministeren i en mail til Politiken.

/ritzau/