Rødt besøg på DFs landsmøde

Dansk Folkeparti får en noget utraditionel gæst på partiets årsmøde i weekenden: FOA-formand Dennis Kristensen. Hverken Dennis Kristensen selv eller Kristian Thulesen Dahl ser noget odiøst i besøget, og Socialdemokraterne vil ikke blande sig.

ARKIVFOTO af Dennis Kristensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste år troppede Dansk Metal op på Venstres landsmøde. I foråret inviterede Socialdemokraterne i Give Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF), til at tale ved et 1. maj-arrangement. Og flere fagforbund har i den seneste tid trukket støtten til Socialdemokraterne.

Nu har Dansk Folkeparti så inviteret FOA-formand Dennis Kristensen til at være gæstetaler på partiets årsmøde i Herning i weekenden, og det ser mere og mere ud som om, at den traditionelt stærke alliance mellem Socialdemokraterne og fagbevægelsen er ved at blive opløst.

Men hverken Dennis Kristensen eller Kristian Thulesen Dahl mener, at FOA og Dansk Folkeparti er et specielt umage par.

»Vi er rigtig glade for, at Dennis Kristensen har sagt ja til at komme som gæstetaler. Vi kommer til at bruge en del tid på at diskutere ældrepolitik i weekenden, og ud over de ældre selv, er det vigtigt at tale med dem, der arbejder og hjælper de ældre i dagligdagen. Og det er FOA, der repræsenterer de mennesker,« siger DF-formanden.

Dansk Folkepartis årsmøde falder sammen med Socialdemokraternes kongres i Aalborg, og den plejer Dennis Kristensen altid at deltage i som medlem af LOs hovedbestyrelse. Men i år falder åbningen af kongressen lørdag sammen med FOA-formandens ferie, og på kongressens andendag, søndag, skal han altså til Herning for at tale ældrepleje med DFerne.

»Der er rigtig mange, som ikke af egen drift finder vej til DFs årsmøde, men som er ganske naturlige gæster. Man kan i hvert fald sige, at når vi diskuterer, at ældre skal have ordentlige vilkår i Danmark, så er Dennis som talsmand for FOA en af de mest engagerede folk i forhold til lige præcis det,« pointerer Kristian Thulesen Dahl.

Dennis Kristensen selv betoner, at han gerne stiller op, når nogen beder om at høre FOAs synspunkter, »og det gælder både Socialdemokraterne, Venstre og Dansk Folkeparti«.

Spørgsmål: Hvis nu Socialdemokraternes kongres var meget vigtig for dig, så havde du vel planlagt din ferie uden om den?

»Nu er der den store forskel, at jeg er tilhører på Socialdemokraternes kongres som medlem af LOs ledelse. På Dansk Folkepartis årsmøde er der jo tale om, at FOA skal spille en aktiv rolle og komme og aflevere nogle budskaber,« påpeger Dennis Kristensen og fortsætter:

»Det er to meget forskellige roller: Der er lytter-rollen hos Socialdemokraterne, og der er aflevering af FOA-budskaber på Dansk Folkepartis årsmøde. Det gør jeg jo i alle mulige sammenhænge, så det her ville jeg have gjort uanset hvor og hvornår.«

Hos Socialdemokraterne fastslår politisk ordfører Maja Panduro (S), at hun ikke rigtig vil forholde sig til Dansk Folkeparti og FOAs makkerskab i weekenden.

»Jeg vil ikke blande mig i, hvem Dennis Kristensen besøger og ikke besøger. Men jeg vil da måske til gengæld foreslå Dennis, at når så han er der, så kunne det da være meget oplagt at spørge Dansk Folkeparti om, hvorfor de egentlig insisterer på at pege på Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister - en statsminister, der ønsker nulvækst i den offentlige sektor. Det går jo i høj grad ud over FOAs medlemmer,« siger Maja Panduro.