Røde vælgere føler sig snydt

Regeringen holder ikke, hvad den har lovet, mener 71 procent af den røde bloks vælgere. Det viser en ny meningsmåling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Utilfredsheden med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes politik er eksploderet hos de fleste af de vælgere, der i september 2011 gav hende magten. I en måling, som Rambøll/Analyse Danmark har lavet for Morgenavisen Jyllands-Posten, svarer 71 pct. »nej« på spørgsmålet om, hvorvidt »regeringen har gennemført den politik, du forventede før valget?«.

Blandt vælgere, der stemte på Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten, kan blot 21 pct. svare »ja« til, at regeringen har indfriet forventningerne.

Politisk ordfører Magnus Heunicke (S) forklarer utilfredsheden med beskyldningerne om løftebrud.

- Der er ingen tvivl om, at hele debatten om løftebrud har fået for meget plads. Når den får lov til det, vil det smitte af på folks opfattelse. Men vi er en mindretalsregering, der skal søge kompromiser, og derfor er alt ikke blevet, som vi gerne ville før valget, siger han til Jyllands-Posten.

Kritikken af S og SF er især markant, når det gælder om, hvorvidt der er blevet ført en tilstrækkelig rød politik. Der mener vælgerne, at regeringen har fejlet blandt andet fordi valgløfter om millionærskat og bankskatter forblev ord.

Målingen er gennemført, før trepartsforhandlingerne om øget arbejdstid brød sammen fredag. Den viser også, at 53 pct. af samtlige vælgere foretrækker Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister, mens kun 29 pct. helst vil have Helle Thorning-Schmidt.

BNB