Røde partier vil presse Støjberg

Udlændingestyrelsen skal svare på, om ministerium gav mundtlig instruks om adskillelse af unge asylpar.

Det Radikale Venstre, Enhedslisten og Socialdemokratiet vil presse Inger Støjerg i sagen om den muligvis ulovlige »instruks« som Udlændingeminister Inger Støjberg udsendte tidligere på året. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokratiet, De Radikale og Enhedslisten trækker Udlændingestyrelsen ind i en sag om en ulovlig praksis om adskillelse af mindreårige asylpar uden individuel sagsbehandling.

Partierne vil have svar på, om styrelsen modtog en mundtlig instruks fra Udlændinge- og Integrationsministeriet 10. februar på et møde mellem ministerium og styrelse.

Det skriver avisen Information.

Hvorvidt den mundtlige instruks blev givet, er blevet en vigtig del af en sag om, hvorvidt udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) bevidst har indført en ulovlig praksis.

Sagen begynder med en pressemeddelelse, hvori Støjberg oplyser, at ingen asylansøgere under 18 år må bo sammen med en ægtefælle eller samlever.

Folketingets ombudsmand har senere slået fast, at det er ulovligt, og at der skal ske en individuel vurdering i hvert tilfælde.

Ifølge Inger Støjberg blev pressemeddelelsen fejlagtigt læst som en instruks i Udlændingestyrelsen. Det til trods for den mundtlige instruks som ministeriet ifølge Støjberg gav på det pågældende møde.

Information har siden spurgt, om Udlændingestyrelsen kan bekræfte den udlægning. Til det spørgsmål lød svaret: Ingen kommentarer.

Folketingets ombudsmand noterer i sin redegørelse, at der hverken i ministeriet eller styrelsen er blevet præsenteret et skriftligt notat om den mundtlige ordre.

Til gengæld har styrelsen oplyst til ombudsmanden, at den modtog en mundtlig instruks fra ministeriet om administrativt at effektuere i overensstemmelse med pressemeddelelsen.

Derfor vil de tre partier nu trækker svaret ud af styrelsen ved at stille skriftlige spørgsmål i Folketinget.

Støjberg var torsdag i et samråd om sagen. Det varede fem timer. Hun skal i endnu et samråd i sagen.

/ritzau/