Røde Kors vil gerne drive nyt udrejsecenter for børnefamilier

Sjælsmark-børn kan senest i april flytte til nyt center. Røde Kors er glad på børnenes vegne.

Foto: Oscar Scott Carl

En del af den nye aftale for børnene på Udrejsecenter Sjælsmark er, at et nyt udrejsecenter for børnefamilier ikke skal drives af Kriminalforsorgen.

Det er endnu ikke besluttet, hvem der så skal drive det nye center, men Røde Kors, der driver flere asylcentre, er åben for at tage imod opgaven.

Det fortæller Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

»Hvis vi får buddet, og vilkårene er dem, som vi kender fra det forlig, som er indgået, så vil vi bestemt være interesserede i at løfte den opgave,« siger Anders Ladekarl.

Onsdag aften er regeringen, SF, Enhedslisten og De Radikale blevet enige om en aftale, som betyder, at børnefamilierne på Sjælsmark tilbydes at flytte ud senest i april 2020.

I stedet skal de bo i et nyt center med bedre vilkår. Ændringerne betyder ifølge aftalen, at det nye center kommer til at leve op til Røde Kors' anbefalinger, og det glæder Anders Ladekarl.

»Vi er rigtigt glade på børnenes vegne,« siger han og fortæller om flere forskellige forbedringer:

»Der bliver bedre forhold for babyerne, der bliver mulighed for, at folk selv kan lave deres mad, og centret bliver ikke hegnet ind, så det ligner et fængsel,« nævner han blandt andet.

/ritzau/